Sayfalar

11 Nisan 2019 Perşembe



ZELZELEYİ DURDURABİLİR MİSİN?

Durduramazsın. Tabi bu kısa hayatımda hiç üranüsün boğa burcuna girdiğini görmemiştim. Ne giriş oldu ama, hiç unutulmayacak. Bir planet bir burca girdiğinde hem o planetin hareket tarzını hem misafir olacağı burcun özelliklerini, hassasiyetlerini iyice düşünmemiz gerekiyor. Sonra bunları sentezleriz. Tabi konu üranüs ve girdiği burç boğa olunca bu sentez biraz çorba olacaktır.
Boğa sakindir, güvenlidir, doygundur, baharda yeşil çimenlerde uzanır durur. Boğa burcunu venüs yönetir, aşırı hırs olmasa da  yeterli para muhakkak vardır. Güzelce giyinir, kokusunu sürer, karnını doyurur, cebinde de kafede oturacak kadar parası bulunur.Ama ya üranüs, tuhaf, deli, zırdeli. Antika dükkanında bir fil. Basitçe uygunsuz. Tatminsiz ve çabucak sıkılan. Özgürlüğüne aşırı takıntılı ve akışı tersine çevirmeye bayılır. Sürprizi yaratır, koltukları sarsar, hayır daha da fena tahtları yıkar. Gökyüzünde gözlendikten sonra 1789’da Fransız ihtilali gelişti. “Ekmek bulamıyorsalar pasta yesinler” demişti, alımlı kraliçe, giyotin sehpasında can verdi.
Para, pul, güvenlik bu konularda aşırı temkin gerekiyor. Sakin olunmalı ve farkındalık yükseltilerek olumsuz enerjiler savuşturulmalı. Empati geliştirilmeli ve bencillikten uzak durulmalı. Hahha, esprili geldi ve gülüyorsunuz değil mi?
Dünyanın direkleri, dört sabit burç, boğa, akrep,aslan ve kova, üranüs boğa burcu geçişinden önemli oranda etkilenecekler. Tabi bu arada ülkemizin de 29 Ekim doğumlu bir akrep burcu olduğunu ekleyelim.
Enseyi karartmadan, yukarıda saydığım, biz sıradan insanlar için sıradan üranüs etkileri dışında, benim gıpta ettiğim, en eski Lao Tzu amcanın uzaktan binlerce yıldır akrabası olan, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Bektaşi’nin, Ömer Hayyam’ın, Pir Sultan Abdal’ın, Şems’in,  Edebali’nin ve sayısız aydınlanmış “USTA” ruhun meşrebinin de Üranüs olduğunu eklemeliyim. O “bilen ve olgun” ruhlar için aydınlanmanın kendisidir. Varlık farklılığın ve sayısız farklı yaratılmış onbinlerce  şeyin bilincine varır ve ayrı gayrılığı bitirir. Aradan EGO’yu çıkartınca farklı nitelendirdiği her şeyin aynı olduğunun ve bir olduğunun bilincine varır. Hiç olur, her şey olur ve “ Hallacı Mansur “ olur. Tabi insanımsılar anlamaz, “deli” deyip yok ederler onu. Yazgı değişmez, yine  üranüstür ve yine tehlikelidir.

hobimastroloji@blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder