Sayfalar

26 Mart 2017 Pazar





 REFERANDUM ASTROLOJİSİ : NEPTÜN MÜ  ÜRANÜS MÜ-3





"Billy Lynn's long halftime walk" filmin adı, Irak'ta geçen bir amerikan savaş filmi gözüyle açtım, birazdan usta asker- hem de Vin Diesel canlandırıyor- çaylak askere "bhagavad gita"dan Krishna'nın Arjuna'ya seslendiği bölümden okumaya başlayınca, yayıldığım kanepeden yuvarlanıyordum az daha. Tabi yönetmene baktım hemen, Ang Lee. Sıradışı bir yönetmen. İlerleyen  sahnede usta çaylağa şöyle seslenir:  " korkma seni vuracak kurşun çoktan ateşlendi bile "

Astrolojik öngörüye odaklanınca ve geçmişten geleceğe doğru yön aldıkça kaderin yazılmış çizilmiş olduğu inancı beni ele geçiriyor her zaman. Kurşun çoktan ateşlenmiş, ok yaydan çıkmış oluyor, yetişemiyoruz.Balık burcunun yöneticisi transit Neptün'ün balık burcundaki güçlü konumu ,ülke haritasının tepesinde yer alması ve tam da şu ara natal üranüsle kavuşumu çok etkileyici.

Konumuz aşk ve romantizm olsaydı iyiydi. Neptün'lü konularda hesap kitap tutmaz çünkü. Hesap yapıp aşka düşülmez ki zaten, sınırsız, kontrolsüzdür aşk. Tam neptünik. Ama devlet, sistem, yapı tam da satürn ile ilgilidir. Kaskatı bir iskelet gerektirir insan vücudu gibi. Neptün hiç yapıdan hazzetmez. Okyanusa çok katlı inşaatı gibi bir hayaldir. Neptün'ün neye mal olduğunu iş işten geçtikten sonra anlarsınız. Sular çekildikten sonra kalana bakakalırsınız. Tabi ne kalacak : ıslak kum yığını. Aklıma balık, neptün, devlet, deyince hep nedense Gorbaçov gelir, ne dağıtmıştı ama.

Neptün yanılgıdır. Büyük hayal kırıklığıdır. Dağıtıcı ve eriticidir. Körükörüne inanmaktır. Çözülmek ve teslim olmaktır. Sisler altında kalmaktır. Kandırılmak ve yine kandırılmaktır. Neptün öncelikle bugünlerde ülke atmosferine hakim diye yazılara başlamıştım ama seçimlerle ilgili geçmişe bakıp biraz istatistik yapınca yanıldığımı anladım. Neptün benim baktığım 3 kasım 2002 ve sonrasında ki tüm seçim haritalarında da başat bir rol oynamış.

Seçim haritalarında ay halkın genel temsilcisidir.  Halkın duygularını ve ihtiyaçlarını temsil eder. 2002 ve ondan sonra yapılan tüm genel seçim günü haritalarına bakınca ayın tek bir istisna seçim dışında neptünle hep akıcı, uyumlu açı kurduğunu gördüm. Halkımız sanki hep iyi temenni ve dileklerle oyunu kullanmış güçlü hayaller ve vizyonlarla tek parti güçlü iktidarına destek olmuş.

Tek istisna genel seçim 7 haziran 2015 seçimi ki o seçim günü ay kovada olup neptünle açısızdı. Bildiğiniz gibi tek parti iktidarı o seçimde çıkmadı.

16 nisan referandum gününe gelirsek, sabah 8 de yükselen ikizler burcuyla, onun yöneticisi ters dönmüş merkürümüzle ülke olarak tam bir kararsızlık ve iki eşit parçaya bölünmüşlükle başlayacak seçim, akşam 5 'de yine ters merkürün yönettiği diğer burç olan yükselen başak burcunun vaad ettiği dört dörtlük krizle sona erecek gibi duruyor.

Akşam sandık kapanış haritasının yükseleninde ki 1 derece başak kuzey düğümü ve koçta ki güneş üranüs kavuşumu, liderliğin sürpriz bir erken genel seçim kararı alabileceğine işaret ediyor.

Seçim günü ay neptün  karesiyle başlıyor, halkta bir hayal kırıklığı var, güne böyle başlayan yay burcunda ki ay şeçim sonunda  rotası tam kilitlenmiş olarak önünde ki göklerin kader işaretçisi satürnle tam birleşmeye doğru yolculuğuna devam edecek.

Sert öğretmen satürn ise çoktan kararını vermiş, kendisine gelen ayı iyice bir kucaklamak için eğilmiş, retroda , acı dersler için her daim hazır.

Korkacak bir şey yok, ne ektiysek onu biçeceğiz, sevgi, şefkat ve merhamet ektiğimiz için uzun zamandır, sonuçta hayırlısı olacak.


hobimastroloji@blogspot.com




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder