Sayfalar

19 Mart 2017 Pazar











REFERANDUM ASTROLOJİSİ : NEPTÜN MÜ ÜRANÜS MÜ -2


İlk yazımızda ülke haritamızda geçmişimizi anlatan güney ay düğümünün balıkta olduğuna değinmiştim. Güney ay düğümü ister bireysel doğum haritamız olsun ister mundane dediğimiz ülkemizin ki  gibi dünyasal bir astrolojik harita olsun kanıksanmış artık otomatikleşmiş dürtüsel davranış kalıplarını niteler. Bir nevi astrolojik ay gibidir. Hani birinde neysek yüzbirinde de aynıyızdır ya o denli kalıplaşmış dürtüleri ve geçmişin bakiyesini anlatır.

Biz hayatlarımızı yaşarken davranışlarımızın dürtülerimizin en güçlü temeli  fonksiyon olarak kişisel ayımıza benzeyen güney ay düğümümüz ve varsa etrafında ona yakın yerleşimi olan planetlerdir. Onlar cepteki gibidirler. Önce onlarla yaşamı algılarız, kendimizi ne kadar geliştirebilirsek farkındalığımızı ne kadar artırabilirsek ancak ondan sonra güney ay düğümümüzün tam karşısında olan kuzey ay düğümü noktasına bir yolculuğu başlatabiliriz en azından öyle bir nokta olduğunun ayrımına varabiliriz.

Kuzey ay düğümünün olduğunu anlayabilmek için öncelikle kafamızı kaldırıp karşıya bakmamız gerekiyor. Kuzey ay düğümü noktası güneş gibidir. Biz insanlar yaşamda ağırlıkla ayımız gibi yaşarız. Yılmazer hocamın dediği gibi çoğu insan güneşini hiç hissetmez bile. O kadar ki dürtüsel ay gibi yaşayıp bu dünyadan göçeriz, Doğu felsefesinin o ünlü " kendini gerçekleştir, kendin ol  " mottosu bir nevi güneşin ol, kuzey ay düğümü yönünü bul en azından oraya yönel demektir. Maalesef deneyim Hac yolculuğuna çıkan karıncanın meseli gibidir. Hiç değilse " yol "dayım diyebilmemiz gerekirken çoğu hayat benzer döngülerde tekrarlanır durur.

Bu arada Lao Tzu amcamız " yol "a hiç isim vermeye yanaşmaz, çok sıkıştırılınca şöyle der: " siz ille de ona bir isim vermemi istiyorsunuz, peki ona Tao diyeyim. Ama siz ona Tao dedikçe Tao, Tao olmaz "İşte böyle az konuşan ustalar yaşamış doğuda. Zor dostum farkındalık hele geveze bir zihinle.

Bizim ülke haritamızda bu kadar önem içeren güney ay düğümü noktamız balık burcunda  yine  aynı burçtaki tepe noktamıza yakın konumda ve üstüne üstlük  üranüs planetiyle görüşüyor. Çok uzaklardan yolculuğuna başlayan kadim sınırsız bir imparatorluğun varisi olarak doğdu cumhuriyet. Üranüs etkisiyle hiç beklenmedik bir şekilde sürpriz bir devrimle dünyaya geldi.

Ve bugünlere dönersek. Astrolojik anlayış bir kere kavranabilirse insana etrafını ve yaşamı tanıma konusunda öyle ufuklar açabiliyor ki ben her seferinde büyülenip şaşkınlığa düşüyorum. Kusursuz bir düzen tıkır tıkır işleyip duruyor. Bugün ülkemizin en güçlü politik lideri ,doğum haritasında balık burcunda  bu değinip durduğum noktalarla kavuşan güneş, merkür ve venüs olmak üzere üç planeti bulunan Cumhurbaşkanı. Yani politik başarı hiç bir zaman rastlantı olmadı bu da astrolojik izi sürülebilen kadersel bir süreç.

Ve yine bugün 2011'den bu yana balık burcunda yolculuk yapan balık burcu yöneticisi güçlü transit Neptün gelmiş gelmiş o ülke haritasının tepesinde ki ani sürprizci ilerici Üranüsle tam kavuşmuş durumda. Neptün'ün çok gizlici olduğunu etkisini hiç farkettirmeden ortaya koyduğunu, sis bulutu içerdiğini, ülkeye bela olan fetö terör örgütü gibi içeriği tam belirlenemeyen yapıları da işaret ettiğini belirtmeliyim.

Ve önümüzde merkürün ters olduğu bir günde yapılacak referandum. Devam edeceğiz.

hobimastroloji@blogspot.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder