Sayfalar

14 Haziran 2017 Çarşamba











YENGECİN SICAK YAZI


Farkındalık ne gezer dalmış gitmişiz zamanın uykusuna, nerelerdeyiz diye sorunca hemen soruyla cevap veriyor bu eski sanat: güneş nerede?

"Soruyu aya sorarız, gece ay soruyu güneşe iletir, güneş sabah cevabıyla gelir."

Her mevsimi güneş öncü burçları ziyaret ederek başlatır. Şimdi önümüzde güneş 0 derece yengeç ile başlayacak olan yaz mevsimi. Öyleyse bizde An'ı soralım bakalım  haritaya: güneş 0 derece yengeç haritamız neler söylüyor.

Yaz mevsimi haritamız da kendine 12 burç içinden yengeç yükseleni seçmiş. Duble yengeç olduk bu yaz. Ülkemizin de yükseleni de yengeç bu arada, oldu mu  3 kuvvetinde yengeç. Aklımıza dünyanın da yükselen burcunun yengeç olduğu geliyor: 4 kuvvetinde yengeçle karşı karşıyayız.Eskici dükkanındayız yani.

Yengeç her şey en başta olduğu gibi tekrarlanıp durur. Hayat ve dünya bu tatlı acı anılarımızla tekrarlayıp duran bir yanılsamadır.

Duygusal bağcıklarla birbirimize ve her şeye bağlıyız ve bu sayısız derin bağcıkla dünyanın ve tekerleğin dönmesinin garantisiyiz.

Kendimize bu haritada güneş gören aydınlık bir ev seçseydik iyiydi. Ne gezer benlik, zihin ve tepki ,12. evde belirsiz ve sisler altındalar.

Haritanın aya göre lordu yönetici olduğu ikizler burcunun son derecesinde ve güneşden yanmış Merkür. Tüm cinliğiyle majesteleri güneşin hizmetinde ama bulunduğu evin işaret ettiği kocaman bir kayıp sadece.

Hastanede​, hapishanede, aşevinde ya da bakımevinde kalmış yokuşta tırmanmaya çalışan ruhlar. En hafifiyle kendi içine inzivaya çekilip sevgi şefkat için dua edip merhamet dilendiğimiz bir yaz.

Niye ki, niye böyle oldu, sevgiyi şefkati hangi ara unuttuk. Bir çiçeği bile koklarken  nezaketden mi bahsediliyordu bir zamanlar, nerede kaldı kötü söz, adaletsizlik, yaygın şiddet, insanımsıların kötü kökleri niye böyle güçlü sulanıyor. Merhamet herkesin ihtiyacı değil mi?

Yengecin yücelim yöneticisi veriyor cevabı: jupiter o, terazide 4. ev de, pluton ve marsla T kare yapıyor. Bu köklerin değişim süreci, etiğin ve ahlakın değişimi.

Kökler sancıyla dönüşüyor, değişiyor. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.Bu bir deprem, aileleri, devletleri, dünyayı değiştiriyor.Öncü burçlar iş başında. Ve değişim her zaman sancılı. Dünya dediğimiz bu tumturaklı eskici o kadar çöp biriktirmiş ki pis kokular uzun süre ortalıkta olacak.

İyi haberler olmadan olur mu hiç? Varoluş kutupsuz olur mu? Kötü varsa iyi de vardır.Yang varsa ying hemen oradadır. Haritamızın yükselen burcunun yöneticisi ay yüceldiği boğada yanına harika boğa Venüs'ünü de almış, umutlar ,idealler evinde poz vermekte.

Dünyanın her zamanında fakirlik çoğunlukta olmuş. Ee umut zaten fakirin ekmeği, bu yaz bol bol umut ekmeğinden yiyeceğiz. Dostlarımızla , bir araya geldiğimiz arkadaşlarımızla umudumuzu tazeleyeceğiz.Sakin olun dünya hep böyle dönmüştü ve böylece dönmeye devam edecek.

Haritanın yine öncü tepesinde koçta üranüs bulunuyor, güneş ve Satürn'le gayet net bakışan değişimci planet yönetim zirvesinde gerçekleşecek sürpriz olayları simgeliyor.

Kısacası bildiğiniz yengeç  kızgın kazanda haşlanıyor bu yaz.

hobimastroloji@blogspot.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder