Sayfalar

12 Ocak 2019 Cumartesi



MARİE DUPLESSİS’İN YAKLAŞAN DOĞUM GÜNÜ VE FRANZ LİSZT İLE ÖLÜMSÜZ AŞKI

Üç kişilik aşk, tekmili birden.

Marie’i ben de tanımazdım, bir hafta önce üranyen astroloji dersinde Barış hocanın ödev verdiği veri listesinden, rastlantısal üç isimden biri olarak bir anda karşıma çıktı ve tanıştık. Laf aramızda bizim hocanın Jüpiter’i balık burcunda, kollektifle bağlantısı su götürmez, ya da sular seller gibi de diyebilirim.

Her neyse bizi Barış hoca tanıştırdı. Sonradan  uyanıyorum yavaş yavaş Marie 15 Ocak doğumlu, galiba hatırlanmak istiyordu, daha yakında yaşadığımız güneş tutulmasını Marie’nin haritası üzerine koyunca anlamı biraz daha hissettim; 6 Ocak 15 derece oğlak güneş tutulması da tam Marie’nin 18 derece yengeç güney düğümü ve 17 derece yengeç ay kavuşumunun karşısında olmuş. Evet Marie hatırlanmalıydı.

Marie 23 yaşında veremden ölmüş bir Fransız güzeli. Kısacık hayatına kötü şartlar damga vurmuş. Geçimini bedenini satmakla kazanan bir annenin kızı, alkolik babası onu 13 yaşında para karşılığı yaşlı bir adamla evlendirir. Bir yıl sonra kocası ölür, güzel Marie Paris sosyetesinin ve sanatçıların gözdesi olur çıkar. Çeşitli kişilerle beraber olur, aşırı gösterişli, sefahat içinde yaşar, sevgililerinden biri ünlü yazar Alexander Dumas’ın gayrımeşru oğlu Alexander Dumas Fils’dir. 

Babasından kopardığı harçlık parasıyla Marie’nin masraflarını karşılayamayan Alexander Dumas Fils çekilmek zorunda kalır, tek ünlü eseri “ Kamelyalı Kadın”ı yazar aşk acısıyla. Eseri daha sonra Guiseppe Verdi tarafından “La Traviata” adıyla operaya aktarılır, ölümsüzleştirilir.

Ve Marie kısacık hayatına ölümsüz aşkını da sığdırmasını bilir. Franz Liszt ile tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Frank Liszt o sırada yakışıklılığı ve müziği ile çok popülerdir. Lizst çeşitli başkentlerde eserlerini icra ettiği bir turne programının içindedir ve sevgililer 1847 de beraber İstanbul’da olmayı planlarlar. Ancak kaderin planları farklıdır, Liszt İstanbul’a gitmek için Budapeşte’de beklediği sevgilisinin ölüm haberini alır ve tek başına İstanbul’a gelmek zorunda kalır. Saray’da kabul edilir, eserlerini icra eder. Marie 23 yaşında veremden ölmüştür.


Marie’nin üranyen dial haritasında tepede 0 derece plutonu görüyoruz. 23 yıllık kısacık hayatında insanları  mıknatıs gibi etkileyip tarihe geçmesini sağlayacak kadar güçlü cazibesine işaret ediyor. Toplumun ona yönelik algısı ve toplumsal dışavurumu da keza yine güçlü pluton etkisinde.

Dial haritada 13 derecede sabit burç merkürü güçlü iletişim yeteneğine işaret ediyor. 17 derecede yine sabit burçtaki Satürn’ü zorlu hayatının ve kaderin işareti. Satürn ve merkür simetrisi kısacık zorlu hayatını ve kaderin amansızlığını işaretlemiş. Yaklaşık 9 derece civarında ki değişken Venüs’ü de arzu bedenin güçlü vurgusu olarak alabiliriz.

Dial haritada MC juno ve MC vertex simetrisi mevcut. Vertex ve juno sabit derecelerde kavuşmakta. Bu kadın tarihe  ünlü sevgilileriyle geçti. Bu kadını kısa hayatında yücelten partnerleri doğal eşleriydi ve onu aşklarıyla ölümsüz kıldılar.

Alexander Dumas Fils

Dial haritada 3 derecede pluton var, Marie kadar olmasa da platonik bir insan.

Sabit 17 derece de vertexi mevcut. Partneri hayatına çok etki etti, aşık olduğu kadından esinlenerek yazdığı tek romanla ünlü oldu. Romanın adı “Kamelyalı Kadın” Giuseppe Verdi tarafından “La Traviata” adıyla operaya aktarılıyor, ölümsüzleştiriliyor.

Dial değişken 5 derece civarında Satürn’ü hayatında ki güçlü Satürn temalarına işaret ediyor. Ünlü fakir babanın gayrimeşru oğlu, babasının ününün altında kalan bir baba mesleği yazarlık deneyimi.

Jüpiter Satürn simetrisi bu hayatın iki yönünü de deneyimlediğinin işareti, fakirlik, zenginlik, başarısızlık ya da ün. Şartlar kadersel olarak değişmiş. Jüpiter’i juno ile kavuşmuş doğal eşiyle ünlü olan bir insan, ona olan aşkıyla yazdığı romanla tanındı.
Yine juno Satürn simetrisi, hayatının aşkıyla ayrılmak zorunda kalması ve yaşadığı zorlukları işaret ediyor. Romanında sınıf farklılığından dolayı aşıklar birleşemez, bir melodram yazmıştır.

Yine dial haritada güneş ay simetrisi derin benliğini ifade etme uğraşını ve anne babasını uzlaştırma çabası gibi hayatına nakşeden gayrıresmi çocuk olma psikolojisini işaretliyor.


Franz Liszt

Dial haritada 10 derece civarında değişken burç Neptün’ü ile çok güçlü bir sanatçı besteciyi görüyoruz. Venüs’ü ve yükselen arasında ki sekstili dial haritada da simetri olarak işaretlenmiş, yakışıklı, karizmatik bir sanatçı var karşımızda. Venüsyen, aşkla yaratmış. İnsanların içini okşayan müzik yaratımı onun için çok coşkulu bir akış olmuş. Yine merkür ve ay arasında ki simetri, derin benliğini müzik yoluyla ilettiğini bize işaretliyor.

Bu aşk adamı sanatçı ile Marie’nin ilişkisi , Marie’nin hızlı ve ani ölümü nedeniyle kesilir. Astrolojik natal haritalarını beraber inceleyince, yükselen derecelerinin üç derece ile kavuştuğunu gördüm, iki partnerin yücelmiş Jüpiter’leri de yengeçte üç derece ile kavuşuyordu. Liszt’in merkürü iki derece ile Marie’nin marsıyla kavuşuyordu. Liszt’in akrep Venüs’ü yine üç derece ile Marie’nin junosu ile kavuşmuştu. Yine Liszt’in 9 derece yay Neptün’ü Marie’nin aynı derecede Venüs’ü ile kavuşmuştu, ne aşkmış bu böyle? 

Yine Liszt’in 16 derece oğlak marsı Marie’nin 18 derece oğlak kuzey ay düğümü ile kavuşmuş, yine Litszt’in vertexi iki derece ile Marie’nin güneşi ile kavuşmuş. Bu iki insan sayısız hayatta birbirleriyle partner olmuş olmalı. Bu iki insanın haritalarının enteresan bir tarafıda ikisinin de güney ay düğümlerinde onlara sıkıca yapışmış birer planet var. Marie’nin tam GAD’ın da yengeç ayı, Liszt’de balık plutonu geride bırakılması gerekeni, verilmesi gerekeni işaretliyor.

Marie iz bırakan kısacık hayatıyla, bedenini, annesini, annesinin hayatını, yaşama tarzını artık bıraktı, karma sayısı “4” bunu artık bitirdi, Litszde kollektifden gelen yaratıcılıkla devasa hale gelmiş o derin gücünü müzikle, notalara aktararak bıraktı, onu muazzam eserlere dönüştürdü, sevgilisinin erken ölümü bile dönüşümünün bir parçası oldu, karma sayısı”7” idi, partneriyle dönüştü.

Toprakları bol olsun.


hobimastroloji@blogspot.com
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder