Sayfalar

9 Mart 2019 Cumartesi





ÜRANÜS BOĞA BURCUNDA: BEKLENMEYENİ BEKLEYİN

Biliyorum zaten insanımsılıktan insanlığa doğru evrilirken hepimiz, hele bilinç güneşinin ilk ışınlarına maruz kaldıkça, aydınlandıkça kafamız, her zaman her şeyi bekler hale geldik. Zaten kozmosun yaratıcılığı da böyledir, hayallerimiz gerçekleşme yolundadır her zaman. Yani antrenmanlıyız zaten bilmekteyiz demek isterdim de beklenmeyeni. Ancak durum biraz farklı.
Şöyle ki Üranüs istikrarsızdır. Ucubedir. Şekilsizdir. Anidir. Kazadır. Gaia_toprak ana_ile olan tutkulu ilişkilerinden doğan bir çok eciş bücüşü beğenmediğinden sokmuşluğu vardır onları gerisin geriye Gaianın böğrüne. Lakin canı çok yanan Gaia oğlu Satürnün eline verince tırpanı sert bir şekilde hadım edildi Üranüs.  Öyle ki fışkıran sıvı denizle buluşunca köpürdü ve doğdu Venüs. Böyle babadan doğma işte böyle güzeller güzeli Venüs.
İşte bu Üranüs boğa burcunda yedi yıl. Durumun tehlikesi boğanın çok güçlü bir sabit toprak elementi burcu olmasından geliyor. Öyle güçlü ve dünyevidir ki boğa burcu, alemin güneşten sonra ikinci güçlü ışığı olan, bizim günlük hayatımızda otomatiğe bağlanmış tutumlarımızı yöneten Ay , en çok boğa burcunda rahat eder, boğa burcunda yücelir.
Yani dünyada tüm bu hengameye rağmen yine de bir bütüncüllük görebiliyorsak, tüm kaosa rağmen bir “güven” hissi geliştirip, çayır çimende baharda uzanıp yeşil can eriği ağzımızın suyu aka aka yiyebiliyorsak, dünyanın direklerinden birinin boğa burcu olmasındandır. 
Bitmiyor boğanın önemi bir de güçlü boğa burcunu Uranüs’ün kızı Venüs  yönetir bir yandan, ah işte yine dünyaya çok yakın bir yıldız, yine çok dünyevi bir yıldız. Venüs ilişkidir, aşktır, rahatlıktır, güvendir, paradır, huzurdur.
Wall street borsasının önünde boğa heykeli dikildiğinden bu yana da Venüs iyice maddileşmiştir. Yan gelip yatarak, uzandığı yerde para kazanan borsacının hali ne kadar da boğa Venüsü simgeliyor, evet.
Evet de şimdi deli dana  üranüs geldi boğa burcuna, istikrarsızları zaten bilirdik de ya en sağlam bildiklerimiz bizi şaşırtırsa. Burda ki Üranüs püfü bu işte; sürprizzzz. Bilinç olarak bile iki keskin uçludur Üranüs, elektrik gibi çarpar ya en kökten bağnaza döndürür ya da uzaylıyla kanka olacak kadar hazırlanmış bir dünya vatandaşına çevirir hakim olduklarını.
Üranüsün bağdat saatini uygulamakta olan ülkemizde tam boğa burcuna giriş an haritasını çıkartınca  harita yöneticisi durağan Merkürün sabit yıldız Scheat ile kavuşmuş görünümde olduğunu görüyoruz, Allah kaza, bela vermesin diliyoruz. Harita balsamik ve balık güneşi ve neptünü Achernar sabit yıldızıyla kavuşuyor, Achernar maalesef kadim zamanlardan bu yana hiç de sevimli tanınmıyor.

Ne yapmalı? 

Benim gözlerim miyop, gözlük kullanıyorum, sanıyorum iyimserliğim gözlüklerimden, şifa verici reçetem yine venüsyen, “sevgi, merhamet, şefkat”. Yine aile üzerinden gidiyoruz, bak üranüs bu Venüs senin kızın, lütfen maraz çıkarma, bak biz, hepimiz bir aileyiz, tüm insanlar, ağaçlar, kuşlar, hayvanlar, tüm varlık bir aileyiz, aileden girin yola, eşinizden, çocuğunuzdan, annenizden, babanızdan, kardeşinizden, sevgilinizden, dostunuzdan, komşunuzdan sonra yolda rastlaştıklarınızdan ve tüm insanlıkla ilerleyin. 
O zaman Üranüs ışıl ışıl yalnızca yolu aydınlatacak.

hobimastroloji@blogspot.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder