Sayfalar

23 Eylül 2016 Cuma












SONBAHARDA GÖKYÜZÜ



Retro merkür  nedense bir kaç gündür parmaklarıma öncelikle "Satürn halen yayda" yazısını yazdırıyordu, şükür dün tamamladım, ama aklımın bir yanı aman ekinoks canım ekinoks deyip duruyor. Ekinoks zamanına gelmiştik ya buralarda bir yerlerdeydi ekinoks zamanı, terazi 0 derece olunca sonbahar ekinoksu, koç 0 derece olunca ilkbahar ekinoksu. Ekinoksda gündüz ve gece tam eşit oluyor, sonbahar ekinoksundan sonra kuzey yarımkürede geceler uzamaya başlıyor, gün kısalıyor.
Kozmos nasılda tıkır tıkır işleyen sistemini kurmuş ve her başlangıç anı astrolojik çalışmada önemli bir zaman durağı olarak alınır. Ama diyorum ya ekinokstan önce sanki az yazılmış gibi yine "Satürn yay" yazdırdı merkürüm bana. Bu arada benim merkür yengeç, hislerine göre takılıyor, doğru düzgün gittiğini hiç görmedim hep yan yan. Benim merkür bir de onikinci evde değil mi. İlham gelmezse bizim ki sakin. 
Benim ailelere önerim hep bebeklerinizle ve çocuklarınızla anlaşın oluyor. Varlığın huyunu suyunu değiştiremezsiniz ama kolayca onu bozup sakat bırakabilirsiniz. Planetlerime de ben öyle davranıyorum. Onlarla anlaşmaya dediklerini yapmaya çalışıyorum. Sonbahar ekinoks haritasını çıkarınca Satürn yayın niye bana kendini hatırlatıp durduğunu anladım: ekinoks haritasında, MC'de, tam tepede, partil 11 derece yayda MC ile kavuşmuş bizim Satürn oturmuş el sallıyor bize. Daha doğrusu bir hareketi var da, bir el hareketi galiba.
Satürn her ne kadar en yüksekten biz bilinçsizlere el sallasada ve haritanın yükseleni kovanın yöneticisi olduğundan  iki kat kuvvetli olsa da ben çok kararlıyım elden geldiğince iyimser olacağım. 
Öncelikle bu harita Ankara temel alınarak çıkarıldı ve ülkemiz 29 ekim delikanlısı akrep burcu bildiğiniz gibi. Ülkemiz ve akrep dehlizlerini sayısız kez üzülerek yorumlamış bir vatansever olarak sevindirici haber çok uzaklardan Küba'dan geldi. Küba' da mavi akrebin zehirinden kansere karşı aşı üretimi başarıldı. Hep söylediğim gibi " yüce Allah'ın hikmetinden sual olmaz" evet onca karaladığımız ve hep eleştirdiğimiz o ünlü akrep can kurtarıyor hem de öldürücü zehriyle. Ne kadar da çok simgeliyor bu haber akrebi ve onun yaşam ölüm kıskacını. Planetleri akrepte olanlar rahat bir nefes alabilir artık, olur olmaz eleştirilere de bir son lütfen. Bakın akrep ne önemli işlere yarıyor. 
Kozmos gerçekten mükemmel çalışıyor. Bu arada bu sonbahar ekinoks haritasının da uzak ülkeler ve uzmanlaşmış eğitimler evi olan 9. evini akrep kesiyor ve yöneticisi Mars , buluşlar ve yüksek teknoloji evi olan 11i kesen oğlak burcunun yücelim yöneticisi aynı zamanda. Yine aynı 11. evde bulunan akrebin modern yöneticisi Plütonun Başak merkürüyle kurduğu tam partil 120 derece açı da yine bilimsel araştırmalarda bir hasat zamanını müjdeliyor. Açıklanan kanser aşısı gibi insanoğluna yeni ufuklar açacak başkaca haberlerin gelmesini bekleyebiliriz. Che'ye selam olsun.
Ortamdaki tüm Satürn griliğine rağmen bu sefer iyi haberlerden taviz vermeden ilerleyelim. Dünya astroljisinde 8. ev kredi, borçlar, taksitlerle de ilgili. Haritada bu evi terazi kesiyor ve yöneticisi Venüs'te orada. Borç yapılandırmaları, kredi kartları üzerinden her türlü piyasaların elini rahatlatmaya yönelik politik aksiyonu görebiliriz. Zaten halkı temsil eden Ay ikizlerde 4. evde, eve kapanmış internetten alışveriş yapıyor. Aynı zamanda tayinler sürgünler falan sık sık ev değiştiriyoruz ve çocuklarımıza yeni okullar aramakla meşgulüz. 
8. ev terazi Venüs'ü ikizler ayıyla kurduğu akıcı açıyla cerrahi ya da estetik girişimleri teşvik ediyor, güzellik uzmanlarımız ve estetik cerrahlarımız tam kapasite yoğun çalışmaktalar. Genç ve güzel görünmek artık toplumda yükselen bir trend.
Satürn panzehiri olarak kullanacağımız terazi venüsünü böylece andıktan sonra insan sormadan edemiyor: küçük Amerikamı olduk. Evet biz bir küçük Amerika olduk: artık her yerde savaştayız. Haritanın 7. evi çok aktif: açık düşman ülkelerle savaş, uzaktaki din bezirganı düşman ki savaşta olduğumuz ülkenin kucağında.Neyse ki  Güneş ve Jüpiter terazide, diplomasi ,müzakereler devam edecek, dosyalar gidip gelecek.
Ülke haritasının üzerine sonbahar haritamızı koyunca transit jüpiterin natal Mars ile kavuştuğunu görüyoruz. Natal Mars askerimizi simgeliyor, Mehmetçiği, can siperane askerimizle bütünleşmiş durumdayız: kökümüz Mustafa Kemal, her zaman can simidimiz.
Haritanın birinci evinde kıstırılmış balık burcunda ki Neptün, bizim masmavi rüyalarımız, şimdi hem yabancı ülkelerden düşmanlıkla karşı karşıya hem tepede ki Satürn'den fırça yiyor, hem ayla simgelenen halkın kafasını karıştırmış durumda. İşte bu Neptün var ya bu Neptün bizi kaç yıldır hayalleriyle büyüledi, içmeden kafayı buldurdu milletçe. Şimdi ayılmaya çalışıyoruz aklımızı başımıza getirip duruma hakim olma çabasındayız. 
Haritanın tepesinde ki yorucu büyüğümüz Satürn ve yakınında ki Mars yine natal ülke haritasının devlet görevlileri, güvenlik birimleri, yargı bürokratlarını simgeleyen 6. evine düşmekte, yine yeni yeniden yapılanma çabaları devam etmekte zaten Satürn tepede olağanüstü halin tam kendisi, Allah beterinden saklasın diye dua ediyoruz. 
Yay burcunun yöneticisi jüpiterin terazide varlığı ve karşılığında terazi burcunun yücelim yöneticisi Satürn'ün de yay burcundaki bu başat konumu, bir karşılıklı ağırlama hissiyle, içimize serpilecek son bir umut cümlesi olarak buraya not ediliyor.

















22 Eylül 2016 Perşembe





SATÜRN HALEN YAY BURCUNDA







Astroloji sanatını günlük hayatınıza katmalısınız, en azından ona bir yer açmalısınız, şöyle sağa ve sola doğru hafifçe esneyin ve ona ufak ufak bir yer açın: herkes oturdu mu evet bakın hayatımıza astroloji de sığdı. 
Esnemek evet önce esnemek; esnek miyiz, bu yıldızlı gökyüzünün ucu bucağı biliniyor mu : ah çapkın Zeus onla bunla ille de beraber olduğu yetmez gibi bir de sıklıkla baba olmaz mı ; sanırsınız tüm nüfus onun aktivitesiyle artıyor. Bir çapkınlık seferinde de Herkül dünyaya gelmiş. Ama  Herkül daha bebek, anne sütü gerekli. Pragmatist Zeus gayrimeşru bebeğini ölümsüz olsun diye aslında kendisinden epey çekindiği karısı Heranın koynuna yatırır o uyurken gizlice, bebek Herkül tabi asılmış göğüslerine Hera'nın, ilerleyen dakikalarda Hera uyanır farkeder bebeği hemen kucağından atar, o sırada göğsünden gökyüzüne fışkıran süt damlalarından 
" Samanyolu ", " milkway" oluşur. 
Şu mitolojiye bakın ,Zeus epey esnetmiş kavramları, yapıları. Bizler, insanoğulları, dünyaya egemen homosapiens kuvvetleri olarak ne kadar farkındayız kozmosun. Kozmos derken var olan tüm evreni , "bütün"ü kastediyorum. Tabi en önce, kozmostan da önce kaos varmış. Kaos tam bir düzensizlik kargaşa haliymiş. Kaosu kozmosa, düzensizliği düzene  " Kronos " un çevirdiği rivayet ediliyor. Kronos 'u nerden tanıyoruz : o bizim "Satürn" diye bildiğimiz astrolojik sembolümüzdür. Aynı zamanda Zeus'un da babasıdır kendileri.
Mitolojide kaosu kozmosa çeviren Kronos, astroloji sanatının en önemli sembollerinden Satürn' ün ta kendisidir. Astroloji oyun planının "oyun kurucu" sembolüdür. Öncelikle astroloji sanatına yeni başlayanlar için özellikle altını çiziyorum : Satürn adını unutmayın. Haritanızda nerde olduğuna ve şu anda, günümüzde nerde olduğuna dikkat kesilin: Satürn astrolojiyle sizin günceliniz arasında ki en somut bağlantıdır: niye günlük hayatınıza astroloji sanatı katmalısınız sorunuzun en kısa, en doyurucu cevabıdır. Haritanız  ve hayatınızı karşılaştırırken önce onun izini sürmelisiniz.
Sembolleri karşılaştırma ve bağlantı kurma; astroloji çalışmalarında biz bunu sıklıkla yapıyoruz. Burda ki püf nokta sembolün içeriğinin genişliğidir, dünya nüfusunun dokuz milyara dayandığını düşünürsek ve her bireyin parmak izinin yine de farklı olduğunu bilirsek kozmosun tekrar yapmama konusunda bir ısrarı olduğu kanısına varabiliriz. 
Tekrar yapmama konusunda ki ısrarı parmak izleri konusunda devam eden kozmosun onbinlerce yıldır benzer şekil ve şemalde insanoğlunun doğmasını sağladığının hepimiz farkındayız. İnsan evladının bedensel ve zihinsel gelişme basamakları da yine belli sınırlar ve belirlenmiş programlar dahilinde yürüyor. Yani kozmos bir yönüyle eşsizliği ve biricikliği sunarken bir yönüyle de hem bireysel hem toplumsal eylemlerde tekrarı, sürgit ısrarla değişmeyen kriterleri, ağır ,hantal bir yapıyı gözümüze sokmakta. Biz astroloji sanatını uygularken de öncelikle binlerce yıldır gözümüze sokulan bu bireysel ve toplumsal klişeleşmiş yapının, statükonun, paradigmanın, mitin, sınırın, omurganın izini Satürn' le süreriz. Spritüel algıya göre zaten her ruh bir beden hapishanesinde sınırlanmıştır. Satürn bu kadar somut ve kaderseldir. 
Bu ana kadar yazdıklarımı tekrar okuyunca varolmanın çelişkilerinden biri daha aklımı tırmaladı. Hey arkadaşlar ,bu bir oyun, an' dan bahsediyoruz yalnızca bir an'dan, o doğduğunuz an'dan. Gün, ay ,yıl ,saat ve yeri belirli o an. Ne kadar özdeşleşiyoruz o an ile ve ne kadar kalıcı olma telaşındayız. Hangi an geçmedi ki. Söyler misiniz kalıcı bir an biliyor musunuz. Elinize alıp bırakmadığınız. Astroloji oyunu ya da dünyasal gerçeklik bir "an" oyunudur. Doğu bilgeleri buna yanılsama, hayal ya da rüya dediler. An' lara göre rolleri biçilmiş aktörleriz. Film bitince aktörlere ne olur : yeni bir filme hazırlanırlar. Yeni bir film yeni bir anda başlayacaktır ve asla birebir tekrar olmayacaktır. Bir kısmımız reenkarnasyona inanıyor olabilir ama sürgit tekrarlanan devam eden yalnızca an'sa: Buda mum alevi örneğini verir; mum alevinde görünen bir devamlılıktır , ama alevin her anı aynı zamanda farklı bir haledir. Ve o haleler sanki hiç olmamışlar gibi yok olurken, dışardan kavranan yalnızca yanan bir mumdur. Ne hazin "oyuncu" nun kaderi.
Yani esameniz okunmayacak emin olabilirsiniz, kendinizi oyuna kaptırıp ta oyunla özdeşleşmeyin. Bir Satürn , bir Venüs bir Mars olma ihtimaliniz yok ama doğum anınızın tüm içeriğiyle harmanlanmış filminiz halen çekilmekte: yönetmen sizi çekiyor şöyle kameraya bakın, gülümseyin, dikkat, işte çekildiniz.
Bu kadar spekülasyondan sonra biraz oyun. Satürn 2014 sonundan bu yana yay burcunda. 2015 Mart sonunda hatırlayacaksınız Alman pilot bir uçağı kasten düşürmüştü. Alman pilotun tükenmişlik sendromu tanısı aldığı kaza sonrasında medyaya yansımıştı.Aşağıdaki kısa notu 30 mart 2015'de "kelebek etkisi"nde paylaşmıştım. Bir göz atalım:


"Tükenmiş pilot: Satürn yay,
Fes ve bilimum Osmanlıcılık: Satürn yay,
İstibdat - despotluk rejimi ve sansür: Satürn yay,
Neşemize limon sıkacak: Satürn yay,
Tüm medya tek tip: Satürn yay,
Üniversiteleri unutun: Satürn yay,
Lao- Tzu ülkeden kaçtı: Satürn yay,
Fanatizmin devasa boyutları sonunda anlaşılacak: Satürn yay,
Türk tipi başkanlık sistemi :Satürn yay,
Tüh meğer kandırılmışım: Satürn yay,
Tüm dutluklara sübyan okulu yapılmış: Satürn yay,
Ya bu kadar da olmaz: Satürn yay,
Geçmiş olsun: Satürn yay,
Tükenmiş pilot bir de uçağı düşürürse: hepten sessizlik,"


Bu yazıyı Alman pilotun uçağı düşürmesinden hemen sonra yazmıştım. "Satürn yayın"dünya ölçekli örneği o haberdi, ülke ölçeğinde beklediklerimizi de paylaşmıştım. Şaşıracak hiç bir şey yok.
Şimdilik aklınızda şu kalsın, Satürn bir burca geldiğinde: tüm hesabı sorar, geçmişi titizlikle inceler, son hesabı çıkartır, bakiyeyi önünüze koyar. İşte ektiğini biçtiğiniz an o an'dır. Burdan ufak bir çıkarım yapabiliriz: her şey olması gerektiği şekilde olur, oluş tam ve kusursuzdur. Bu dünyayı böyle mahvediyoruz, çünkü başka ne yapılabileceğini, güzelliğin nasıl yaratılacağını bilmiyoruz. Düşük yaratıcılık seviyesi, düşük insanlık, acı ve keder çeken milyonlar. Oysa bir gül mis kokusuyla açıyor , kuş özgürlüğe kanat çırpıyor, ışık dansı mavi dalgaların üzerinde devam ediyor. Kozmos bunları her fırsatta gözümüze sokuyor: oysa biz hiç bir zaman hiç bir şeye gerçekten bakmadık.


9 Eylül 2016 Cuma








ALTIN ORAN'LI AY TUTULMASINI BEKLERKEN





Astrolojiyle ilgilendikçe yaşadığım türlü deneyimler Carl Jung'un bir kaç kitabını hep el altında tutmamı gerektirdi. Onun tanıttığı "senkronizasyon" "eşzamanlılık " kavramları aslında kadim doğu bilgeliğinin temelleriydi. Böyle bir giriş yaptık 16 eylül ay tutulmasına çünkü haritada "yeşil" olarak gözlenen üç "Altın Oran" açısından biri özellikle benim için çarpıcı : terazi venüsüyle balık neptünü arasında gerçekleşen. Neptünyenim ya.
Niye "senkronizasyon ", çünkü, bir önceki "tüm burçlar için terazi Jüpiter yılı" başlıklı yazımda değindiğim bir " antisya " tekniği vardı ya: hani terazi Jüpiteri balığa yansıyordu: sanki bir balık jüpiteriydi bu yansımayla. Tabi evren bizi duymuş olmalı ki - bayılıyorum bu internete direkt uzaydayız evren bizi hemen duyuyor-hemen önümüzde ki ay tutulmasında Altın Oranla birbirine bağlanan bu iki planet aynı zamanda antisya olarakta tam birbirlerinin üstüne yansıyorlar: kavuşum gibiler.
Öncelikle Altın Oran açısı sevgili hocalarım Devrim Dölen ve Yılmazer'in tanıtımıyla : mükemmel, sihirli, büyülü, Tanrısal akış olarak tarifleniyor. Bu tutulmada özellikle terazi Venüs ve balık Neptün arasında gözlenen bu Altın Oran açısı ,aynı zamanda bu iki planetin bulundukları burçlarda yönetici olmaları ve balık burcunun yücelim yöneticisinin de Venüs olması hatta Neptün 'ün Venüs planetinin bir üst oktavı sayılması nedeniyle katmerli göz alıcı:
Mükemmel bir duygu sağanağı.
Önce iyi haberi verdik. Acaba yalnızca iyi haberler mi verilmeli. Kötü haberleri zaten hep bilmiyor muyuz.
"Bir gün kucağında küçük bebeğinin cansız vücudunu taşıyarak gözyaşları içinde Buda'nın önüne gelen kadın: ne olur der, sen yapabilirsin, dünyaya geri getir yavrumu.
Buda : tamam der, köyde içinden hiç cenaze çıkmamış bir evin toprağını getir bana ancak o zaman olabilir"
Tabi o toprak hiç bulunamadı.
Önümüzde ki bu ay tutulma haritasına baktığımızda da halen iki malefik kötücülün bize 7. evden açık düşmanlık evinden kötü kötü baktıklarını görüyoruz. Dinsel fanatizm, sözde din uğruna savaşanlar, bunları her gün yaşıyoruz. Burda ki inanç ve fanatizm kelimesi "yay"dan geliyor yeni başlayanlar için not alalım. Özellikle Mars'ın balıkta ki ay ve şironla belirgin kare açısı karmasal yaralarımızın yine kanayacağına işaret ediyor.
Burada ki hafifletici unsur , 7. evde düşmanca konumlanmış malefik kötücül planetlerin de tutulma ayının da yönetici planeti Jüpiter ve o da yeni girdiği terazi burcunda. Kendisinden bizim için yeni bir beyaz sayfa açması konusunda bir dileğimiz var. Jüpiter de bir aristokrat bilge olarak bize şöyle sesleniyor:
" evlatlar bu tutulma anında sizin için sabit burçlarda hiç planet bırakmadık: sabit burçlarda ki gerilimlerin sizleri ne kadar yorduğunu yaşayarak görüyorsunuz, bu sabit burç eksikliği sizler için iyi bir gelişme, Asc'yi ikizlere koyduk: bilgi, iletişim, öğrenim yoğun, güneş Merkürü başakta tuttuk: öğrenin, analiz edin, Merkür ters Başak'ta yaşadığınız krizlerin analizini iyice yapın, ders almayı artık öğrenin"
Sonuçta bu tutulmada ben Venüs Neptün altın oran açısı taraftarıyım. Estetik doktorunuzdan muayene randevusu alıp , operasyonu bir ay sonraya bırakabilirsiniz. Şans oyunlarında şansınızı deneyebilirsiniz özellikle terazi ve balık vurgulu olanlar.
Sanatsal duyarlılığınızla yaratıcı eserler ortaya koyabilirsiniz, sevgi ve aşk gibi yüce duygulara kendinizi teslim edip zevk almaya bakın.
"Dünyayı güzellik kurtaracak ,bir insanı sevmekle başlayacak herşey" diyor yıldızlar.
Zaten bir yanılsamaydı dünya ve biz hayallerle aynı maddeden yapılmaydık, öyleyse bu yanılsama sevgi ve sanattan ibaret olsun.










7 Eylül 2016 Çarşamba






TÜM BURÇLAR İÇİN JÜPİTER TERAZİ YILI








KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ BURCU İÇİN

Tüm enerji her zaman sizde, burcunuzda ki üranüsde yıllardır bu güçlü sabırsız enerjiyi coşturmakta, yenilik, devamlı yenilik içindesiniz. Ve şimdi önümüzde ki bir sene için o beklediğiniz zamanlar geldi. İlişki, partner, ortaklık, işbirliği zamanları. Bir yıl içinde evlilik kararınız olabilir. İşte devamlı dönüşüm ve büyüme hedeflerinizi gökyüzü de desteklemekte. Yüksek öğrenimle ilgili yoğun çabalarınızın meyveleri için biraz daha bekleyeceksiniz. Olgunlaşıyorsunuz ,işinizin uzmanı oluyorsunuz. Emeklerinizin meyvelerini zamanla toplayacaksınız. Arada bir inzivaya çekilin, programınızı dinlendirip yeniden başlatın.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA BURCU İÇİN

Günlük rutin işlerinize epeyce enerji harcayacağınız ve biraz da bunalacağınız bir yıl sizi bekliyor.Miras ve ortak işlerle ilgili parasal durumlarda da sorunlar olası. İşbirliklerine dikkat edin, tam burcunuz gibi "sağlamcı" olun. Tüm bu süreçler ,büyümenin, tekamülün bir parçası. Plüton etkisi altındasınız ve yeni oluşan şartları olgunlukla kabul edin. Sağlığınıza dikkat edin ve  "ölçülü" beslenmeye çalışın. Rüyalarınıza ve "iç görülerinize" değer verin, evren size epey sinyal göndermekte bu aralar. Arada bir kendinizi arkadaşlarınıza teslim edip programınızı dinlendirip yeniden başlatın.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER BURCU İÇİN

Jüpiter terazi yılının en şanslısı sizsiniz: jüpiter aşk evinizde. Toplum hayatında öne çıkıp zaten sizin bir özelliğiniz olan sosyalliğinizi doyasıya yaşayabilirsiniz. Süregelen işbirlikleri ve ortaklık konularında bazı sorunlar çıkabilir, yol ayrımları olabilir. Ya da yeni ortaklıklar sizi yorsa da adım adım gelişebilir. Hatta bir bakmışsınız evlenmişsiniz. Miras, ortak paralar, vergi, borç kalemlerini aklınızın bir köşesine yazın, bu konularda gerekeni yapın. Arkadaş çevreniz her an değişmekte, yeni sosyal gruplarda gözler üzerinizde olacak. Arada bir tüm fişleri çekip telefonunuzu kapatıp kendinizi denize bırakın, programınızı dinlendirip yeniden başlatın.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ BURCU İÇİN

Neşe, bolluk yıldızı yuvanızda. Kökleriniz, ebeveynlerinizle ilgili bir yoğunluk yaşanabilir.Kendinizi tanıma yolunda ilerleyeceksiniz. Günlük rutin iş yaşamınızda çözülmesi gereken sorunlar ve aksaklıklarla mücadele içindesiniz. İşbirlikleri ve ortaklık süreçleriniz uzun süreli dönüşüm ve yenilenmeler barındırıyor. Toplum karşısında imajınızı yenileyip kendinizi ortaya koyacaksınız. Arada bir uzaklara gidip kendinizi akışa bırakın, programınızı dinlendirip yeniden başlatın.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN BURCU İÇİN

Eğitim, öğretim süreçlerinde şanslı bir yılı deneyimleyeceksiniz. Yakın akraba ve çevrenize bir öğretmen edasıyla yoğunlaşacaksınız. Aşk hayatınızda  biraz kısıtlı bir dönem, her şeyi biraz daha fazla ciddiye alıyorsunuz, toplumsal zorunluluklar keyfinizi kaçırıyor. Sağlığınıza dikkat edin, bu konuda duyarlı olun. Uzak ülkelerde gelişen felsefi hareketler, astroloji sanatı gibi öğretiler hayatınıza katılıyor ve ufkunuzu genişletiyor.Arada bir mumları ve tütsüleri yakıp kendinizi büyüleyin, programınızı dinlendirip yeniden başlatın.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK BURCU İÇİN

Kendinizi güvende hissetmek ve işleri yoluna koymak için bir ortakla işbirliği yapma zamanı. Becerilerinizi geliştirip maddi kazanımlara yoğunlaşacaksınız. Yuvanızda rahat değilsiniz,  ebeveyn sorunlarıyla ilgilenebilirsiniz. Vergi, taksit, beklenmedik faturalar keyfinizi kaçırabilir, harcamalarınıza dikkat edin. Sosyal hayatınız, yeni şartlar ve çevreler getirecek şekilde değişmekte. Arada bir herşeyin kontrolünü partnerinize, eşinize bırakıp programınızı dinlendirip yeniden başlatın.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ İÇİN

İşte neşe bolluk yıldızı Jüpiter 'i bir yıl süreyle misafir edecek şanslı burç. Büyümeye, gelişmeye hazır mısınız. Büyümek derken kilo almayı da kastediyorum. Yıldızlar böyle çalışıyor işte: her yönleriyle nüfuz ediyorlar. Ama hemen üzülmeyin siz zaten "denge" nin ve güzelliğin burcusunuz. Venüs sizin yöneticiniz. Biliyor musunuz yöneticiniz Venüs ile Jüpiter dostlar. İkisi göklerin iki iyicilleri olarak bilinir. Bir de Jüpiter tam terazi burcuna geçtiği gün Venüs 'de burcunuzda ağırlanıyor ya : bu ne hoş tesadüf. Bu dünyanın ve ülkemizin ne kadar ihtiyacı var: teraziye, Venüs'e ve Jüpiter 'e. İyiliğe,güzelliğe, dostluğa, nezakete, kibarliğa, ben değil biz anlayışına, "hepisi bizim" demeye, ötekileştirmemeye ve tesis edilmiş "adalete" ihtiyacımız var. Siz de var olan köklerin büyüme vakti geldi. Sosyal ve çevresel faaliyetler, ilişkiler ve mesleki iş alanlarında büyüyeceksiniz. Evlenebilirsiniz ya da şıpsevdi ilişkilerle gününüzü gün edebilirsiniz, diyorum ya seçeceğiniz bol. Boşanma faaliyetleri özellikle Jüpiter terazi yılının ikinci yarısında: 6 ay sonra gündemde olacak. Yakın çevrenizle ilgili sorunlarla baş edeceksiniz. Ani, yeni ortaklıklar, iş değişiklikleri gündemde olacak. Evinizi bu dönemde rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Arada bir hiç işiniz yokmuş gibi davranın, programınızı dinlendirip yeniden başlatın.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP BURCU İÇİN

Bu Jüpiter yılı iç dünyanızdan canlı yayındayız.Şöyle kendi içinize doğru bir yoğunlaşma, ruhsal bir inziva ve kendini tanıma süreci var karşınızda. Sezgileriniz gelişecek rüyalarınız hatırlanır hale gelecek. Bu yıl parasal işlerde zorluk ve kendinizi güvende hissetme ihtiyacında artış yaşanacak. İş yerinde ani değişiklikler hep gündemde. Yakın çevrenizde Plüton etkisi altında olduğu için devamlı bir değişime maruz kalmakta. Neyse ki unutmayın: bir sene sonra neşe bolluk yıldızı sizin kapınızı çalacak, az kaldı. Arada bir herşeyi unutun: aşk olun, programınızı dinlendirip yeniden başlatmış olacaksınız.


YAY VE YÜKSELEN YAY BURCU İÇİN

Bir yıldır sizin başınıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Halen burcunuzda bulunan Satürn astrolojik oyun planının sert öğrenmeni olarak bilinir. O  sizi sınıyor çünkü dersini böyle zorlayarak öğretir.  O böyle zorlu öğrettiği gibi dersini iyi verenler için mükafatlarıda kalıcıdır.
Burcunuzda zor duran ciddiyet ve sorumluluk neyse ki bir süre sonra sizi terkedecek.Tam da şimdi burcunuzun yöneticisi olan şans yıldızı Jüpiter'in artık sizi uyumlu açıyla görecek olması uzun süredir duyduğunuz ilk iyi haber, biliyorum. Parasal şartlarınız devamlı değişmekte ve yenilenmekte. Toplum hayatınızda ani sürpriz değişikliklerle sosyal hayatınızda hareketlilik devam etmekte. İdeallerinize beklentilerinize evrenden cevap gelmeye başlayacak bir Jüpiter terazi yılı olacak, rahatlayın artık. Arkadaş gruplarının zaten aranan aktörüydünüz bu yıl herkes sizi arayacak. Arada her şeyi unutun: nostalji yapın: geçmişin labirentlerine dönün, programınızı dinlendirmiş, yeniden başlamış olacaksınız.


OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK BURCU İÇİN

Tüm dünya devletleri ne çekti sizin burcunuzda ki o güçlü Plüton 'dan. Kendisinin gezegen olup olmadığının tartışma konusu yapıldığından da haberdar ki muhtemelen kızgın Plüto tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Geçenlerde BM açıklama yaptı ikinci dünya savaşından bu yana ilk kez bu kadar artmış ülkesini terke zorlanıp göçenlerin sayısı. Devletlerin bildiğimiz sınırları ortadan kalkıyor resmen. Şimdi bu Plüton siz de ya cebinizde nükleer enerji var edasıyla kasılarak gezebilirsiniz sevgili Oğlaklar. Devamlı değişim ve dönüşüme tabisiniz.  Jüpiter sizin için çok önemli ve özel olan meslek yaşamınızda ki en güçlü zirveye misafir olacak: kariyerde zirve yapacaksınız. İç dünyanız biraz sıkıntılı, rüyalarınız gerilimli. Ani yer ve ev değişimlerine alışın. Arada her şeyi unutup yakın çevrenizle lak lak yapın, programınızın dinlenip yenilendiğini göreceksiniz.


KOVA VE YÜKSELEN KOVA BURCU İÇİN

Geleceğin dahileri şu anda yüksek öğrenimdeler. Ne olur dünyamızı kurtarır mısınız zeki kovalar. Vallahi biz kurtaramadık, herşey sarpasardı. Yoğun eğitimsel, uzmanlık faaliyeti içindesiniz. Kimileriniz uzak ülkelerde sürdürüyor bu faaliyetleri kimileriniz internetle dünyayı masasına getiriyor. Arkadaş gruplarında bu eğitici ufuk açıcı yanınızla gözler üzerinizde. Size güveniyoruz, sizin umutlarınız evrenin umutları. Siz programınızı nasıl  dinlendirip başlatacağınızı zaten biliyorsunuz farkındayım: güvenlik için hiç tasanız yok ve paraya hiç değer vermiyorsunuz bu aralar: işte bu bile fark yaratan klas bir hareket: kutluyorum sizi.


BALIK VE YÜKSELEN BALIK BURCU İÇİN

Son burcumuza geldik: balık, hayatın başlangıcı ,dünyanın sonu. En sonda tekrarladığımızı sizin için baştan söyleyeyim: sizin programınızı kapatıp açmanıza gerek yok, zaten sizin program tatil. Masmavi Neptün yükselen burcunuzda size misafir. Ne gerek var diyorsunuz bu kadar zorlamaya ve zorlanmaya , başı sonu hep aynı değil mi bu işlerin, gerilim, çatışma, yarışma, büyük paralar, kariyerler kime ne fayda getirecek. Şu masmavi atmosferde, şu masmavi denizde yüzüp dursak bir balık gibi. Tam karşınızda ki Başak dilleniyor:- istatistikler öyle demiyor ama. Siz sevgi, şefkat ve merhameti temsil ediyorsunuz benim gözümde, o yüzden sizi kayırıyorum: size antik çağ "antisya" tekniğinden bahsedeceğim. Antik çağda ki bu tekniğe göre Terazi burcunda ki o Jüpiter var ya: sizin burcunuza yansıyor: Jüpiteri siz kendi burcunuzdaymış gibi de  hissedeceksiniz. Bilge ve yaratıcı sanatsal yanınız iyice güçlenecek. Beklenmedik kısmetleriniz olabilir, başkalarının maddi imkanlarından faydalanabilirsiniz. Kariyer işleri başta dediğim gibi sizin için zül. Arkadaş gruplarında değişim ve dönüşüme öncülük ediyorsunuz. Tüm bu iyi temennilerimiz sizden tüm burçlara sonbahar yağmurlarıyla yağsın.


hobimastroloji@blogspot.com




2 Eylül 2016 Cuma










MASMAVİ BİR HAYAL: NEPTÜN

"Hayal dünyasında yaşıyorsun"dedi kadın
Adam: " öyleyse gerçeği göstersene bana, nedir gerçek"

Gerçeği iki şekilde biliriz;
Elimizdedir, o artık ölü bir bilgidir, kuşağıyla sınırlı Satürn gibidir, cansız görünür ve soğuktur.
Bir de başka bir gerçek tanımı vardır: ele geçtiğinde sürgit elimizin altında kalmaz, canlıdır, her an her saniye tekrar tekrar değişir, onu her an yeniden tekrar bulmak zorundasınız, ben ikinci gerçeğe inanırım, Neptünyenim.
Tıp eğitiminde zor anlar vardır: vaka kaybedilmiştir ama tüm tetkikler normaldir, üranüsün yörüngesini düzensizleştiren planetin aranıp durulması gibi sebep araştırılır durulur, sıklıkla bulunamaz, sonuç belirsizdir. Neyse ki Neptün bulundu, zor oldu ama farkedildi.
Bir insan herhangi bir planetine Neptün değmeden yaşamı sonlansaydı en hafifinden yazık olurdu. Neptün sonsuz bağlantılar ve sisli ilişki ağlarıdır, sular, seller gibi salgındır.
Platon yılının nasıl sonlanacağını henüz bilmiyoruz yani dünyanın sonunu ama başlangıcı öğrenebildik: denizlerden başladı yaşam, sonra varlık karaya çıktı, muhtemelen tüm bu yaşanılan insanlık kaosu balığın karada yaşama çabasıdır, ne kadar olmayacak bir şey, evet olamayacak, yaşıyoruz ve görüyoruz.
Hayaller içinde kendinden geçmek, esrimek, erimek, çözünmek gibi, sıkı bir grip olup ,titreyerek kırılmak gibi, sarınıp yatarsınız, ele geçirildiniz, bittiniz. İşte Neptün böyle ele geçirir yapıları, eritir, çoğunlukla farkında bile olmazsınız, tatlı bir uykuda, yoğun bir akışta, siz siz olmazsınız, bittiniz, saflaştınız, damlasınız, Nilüfer çiçeğinde bir damla gibi: tüm bu Neptünik işler hep Zen.
Bu hem dönen hem de yuvarlanan dünyada, bir de yapı kurdum , kalıcı oldum deyip sevinmez misiniz. Neptün depremle gelir, esameniz okunmaz. Şimdi anlaşılmak için tekrarlıyorum balık karaya çıkar, tura Koç'la başlar, kova Satürn'üne kadar gelir, artık umutsuzdur, Satürn ötesine yönlenir: şanslıysa Neptün'ünü yaşar, masmavi rüyalarda erir.
Romantiksinizdir, uyuşmuş gibi, pür aşk içindesinizdir, platonikliğin yeni zirvelerini yaparsınız. Etrafınızda bir dünya insanın günlük dertleri vardır, siz havada uçarak ilerlersiniz.
Hayat ikinci gerçek tanımı gibi devamlı değişir,doğumsal  planetlerimiz de yaşam öykümüz gibi hareket halindedirler, anlam sürgit değişir, progreste Güneş'iniz diğer burca ilerler, progres yükseleniniz yıllarınıza damga vuracak şekilde değişir, progres ayınız yaklaşık iki buçuk yılda bir burç değiştirir, solar return haritanız her yaşgününüz de yeni bir haritayla sürprizini yapar, hayat böyle güzeldir. Sonuçta bir doğum haritasıyla sınırlı değiliz, her insan bir dünyadır, uzaydır ve sonsuzluktur.
Neptün bize eksik kalmış yarıda kesilmiş tüm duygusal bağlantılarımızı getirebilir hepsini yaşamak için çırpınırız ve çok zevklidir. Neptün karmasal bir planettir. Bilincimizde görünür şekilde birbirimizden ayrıyız bilinçaltımızda görünür bağlarla birbirimize sıkıca bağlı.
Schindler'in listesinde yönetmen siyah beyaz çektiği filmde bir bölümde sadece bir kız çocuğunu kırmızı mantolu görüntüler, o sahne unutulmaz, bu yazıyı yazarken internette sahneyi yazdığımda hemen yorumları bulabildim, Bir zamanlar Amerika filminin en son sahnesinde Robert afyon çubuğunu çeker, uzanır, yüzünde bir anda tam bir tebessüm olur, film biter, o sahne de unutulmaz, müzikleri gibi, sinema müzik bu yaratıcı alanlar Neptünyen alanlardır, en unutulmaz filmler bilinçaltımızla bağlantı kurabilenlerdir.
Astroloji eğitimim başlangıcında hep o şablonla karşılaştım: "Satürn ötesi, kollektif planetler, bilinçle hissedilemezler". Hem dönen hem yuvarlanan dünyamızda ne gereksiz Satürnyenlikler yapıyoruz; kraldan fazla kralcı olmak var ya bu da Satürn'den fazla Satürn olmak: evren ,sistem, kollektifler, Edgar Cayce'ye izin vermiş, God of john'a izin veriyor, insanlığın bugün bu an geldiği bu noktadan memnun muyuz ,mutlu muyuz, bu dünyaya ay altı alem diyen Plotinus daha MS 250'ler de ay altı alemde var olmaktan hicap duyduğunu söylüyordu. Artık sınırları değiştirmek ve hissedilmeyenleri hissetmek zamanı: Neptün sınır bırakmaz, sınırsızdır.
Yani insan kendi koyduğu sınırları kendisi aşamadığı için ve kendi kendine düşman bir varlık olduğu için dünya bu halde. Güllük ve gülistanlık değil maalesef. Önünüz de ki o yuvarlak doğum haritanız her koşulda dönüp duruyor: siz hangi farkındalık seviyesindeyseniz onu o seviye de yaşarsınız. Carl Jung 'un söylediği gibi "asla üçüncü bir faktör verilmez". Çatışma aynı düzlemde aşılmaz, bilinciniz bir üst seviyeye çıktığında çatışma çözülür. Zıplama zamanı yani: Neptün zıplatır.
Başımıza ne geliyorsa düşük yaratıcılık seviyemizden geliyor. Vizyonumuz kişisel planetlerimizin konusuyla sınırlı: henüz enkarnasyonlar boyunca öldürme, ölme siklusunu bile aşamıyoruz ne kaldı ki sınırları kaldırılmış bir dünyayı hayal edelim: Neptün hayallerimizin sonsuz kaynağıdır. İlham verici ve sezgiseldir. İnsanoğlunun en derin kaynağı kollektif bilinçaltıdır. Özellikle doğulu bazı bilgelere göre tüm "bilgi" halen o kaynakta mevcuttur, icad dediğimiz yenilikler o kaynaktan kanal olmuş insanlara akar ve hayatımıza katılır. Albert Einstein bir balık burcuydu, balık burcunun modern astrolojide yönetici planeti Neptündür. Einsteinin boğa Neptün'ü vardı. Ulu Önder'imizin doğduğu yıl da Neptün boğadaydı ve 1881'in büyük bölümünde Başak üranüsüyle akıcı açısı vardı.
İlham bir gelmesin : yoktan bir devlet kurabilirsiniz, fizik de devrim yapabilirsiniz ya da Giacomo Casanova gibi adınız çıkar: Casanova'da bir 1725 boğa Neptün'ü dür.
Kollektif bilinçaltı hiç mi hiç rahat durmaz, devamlı işaretler gönderir, Jung ikinci dünya savaşı başlamadan hemen önce kendisine başvuran bir çok hastanın rüyalarında ortak bir arketipti keşfetti: Alman savaş Tanrısı. Sonuç milyonlar için çok yıkıcı oldu. Jung'un büyük katkısı "eşzamanlılık"  Neptünyen bir kavramdır.
Ben bunları yazarken karşı odada çalışan doktor arkadaşım yanıma geliyor: balık burcu yükseleninde ki balık ayı transit neptünle tam kavuşuyor: hoppala diyoruz: anlat diyorum, yazalım: sistemden ,şehirden, ülkeden sıkılmış, yurtdışında yeni bir ihtisas alanına kapağı atmak istiyor, ilişkilerin de ütopik, mükemmel kusursuz aşkı arıyor. Olur diyorum iyice bir yoğunlaş bakalım.
Dünyaya biraz geriye çekilip uzaktan bakınca ki bunun için uzaya kadar gidiyoruz; ortalıkta sınırların olmadığını görüyoruz, sonsuz hayal dünyasından, aşktan kafamızı kaldırıp binlerce yıllık insanlık tarihinde Neptün'ü başka bir çerçevede arayınca da onu daha yeni bitirdiğimiz Balık binyıllarının "Din" kavramında buluyoruz. İsa'nın çarmıha gerilişi balığın kurban kültü.
Neptün egemenliğinde ki balık burcunun son burç olmasının önemli bir pratik avantajı vardır. Hep beraber "yolda" yız ya acaba yolun neresindeyiz, yolun sonuna yani balığa yakın mıyız. Yine bir balık olan Victor Hugo'dan kendimize kopya çekiyoruz; janvaljan'ın gümüş şamdanları çalıp götürmesine göz yumacak kadar oldunuz mu olamadınız mı: "sevgi, merhamet, şefkat" testiniz son durumunuzu ortaya koyacaktır. Kendinize karşı dürüst olunuz.

Kadın ve adam yine buluştular.
Kadın "hiç ders almıyorsun hala hayal dünyasında yaşıyorsun" diye çıkışarak başladı.
Adam "bu sefer çalışarak geldim dedi, sana gerçeği ve hayali Shakespeare'den okuyacağım ;

"Boş ver,keyfini bozma bayım;
Şenliklerimiz burada bitti.
Gördüğün oyunculara gelince,
Sana dediğim gibi, onlar birer ruhtu ve
Hepsi eriyip havaya karıştı, o incecik havaya.
İşte tıpkı bu hayallerin elle tutulmaz dokusu gibi,
Tepesi bulut kaplı kuleler,görkemli saraylar,
Ulu mabetler,hatta şu yüce yerküre
Ve üstünde var olan ne varsa,bir gün eriyecek;
Biraz önce uçup giden şu hayali gösteri gibi,
Dumanı bile kalmayacak ardında.
Rüya dediğin şey de bizlerden olur işte
Ve minicik ömrümüzü yine bir uyku noktalar."

Yazıyı yazarken bir şiirle bitirmek lazım diye düşünüyordum, bu şiir aklıma geldi, neredeydi deyip kitaplarıma el attım, çabucak buldum: büyük usta Stephen Arroyo'nun müthiş kitabı "astroloji  karma dönüşüm"ün  den kalmış aklımda,  Üranüs Neptün bölümünün girişinde kullanmıştı büyük usta. Arroyo ile tanışıklığımız Güneş'im le kavuşan Satürn'ün den ve Mars akreplerimizden. Diyordum ki haritasına tekrar bakınca farkedebildim: usta Terazi'de güneş Neptün kavuşumuymuş. Böyle el yordamı yürüyoruz işte. Selam olsun.