Sayfalar

29 Ocak 2018 Pazartesi

ASLAN BURCUNDA AY TUTULMASI, OCAK  2018,




DİBİ DELİNEN KOVADAN AKIP GİDEN DOLUNAY.






Öncelikle dört sabit burç insanları, aslan,kova,akrep ve boğa güneşler ve yine özellikle ay, merkür ,venüs ve ya da marsı bu burçlarda olanlar etkilenmeye başladı.



Kova en baş rolde. Gürültülü ve gümbürtülü etkilenebilir. Sürpriz, şaşırtıcı, ters durumlar, zorluklar.
Güneşin esamesi bile okunmayacak. Zaten güneş uzun süredir "zararlı" çalışıyor. Sekizinci evde yerleşmiş entrikacı eril enerji, düzenbazlık düşünüp duruyor.


Tüm dünyayı kasıp kavuran iklimi bile değiştiren bu açgözlü, egoist, saldırgan, bencil "eril "enerji.



Ay yine eril aslan burcunda. Ve yanında kuzey ay düğümü var. Ay aslanda kendini göstermek istiyor. Kuzey ay düğümüyle beraber şiddetli bir şekilde kendini ifade etme ihtiyacı içinde. Kadınlar sözlerini söyleyecek.



Kadın liderler ve yöneticiler zamanı.



Aslanlar ihtiyaçlarınızı ifade edeceksiniz. Bu sizin için hayati, hadesten, yeraltından çıkmak istiyorsunuz.  Haritada yay burcunda ilerleyen  mars işlerin uzaklara akışını ve çok kültürlülüğünü işaretliyor.



Kovalar sakin olup gözlemci kalma zamanı. Değişim zamanı geldi çattı. Eski alışkanlıklar ve ilişkiler tarih oluyor. Tabi bu kolay değil, o yüzden kozmos bu anlamlı zamanı bu tutulmayla gökyüzüne yazdı. Bu tutulma venüsle de ilgili bir tutulma. İlişkilerin kaderiyle ilgili. Kova için bir tarz değişikliği buyuruluyor: eskiden beri alıştığı sıradışı ilişki modeli ve  güney ay düğümünün yanında yer alan güneş ve venüs, ejderhanın kuyruğundan bırakılacak.


Terkedilecek olan, bir tarz, anlayış kalıbı, bir baba, sevgili, ilişki, arkadaş olabilir. Şu da unutulmasın bu bırakma tam da bir verme olayıdır. Kova kendinde tamamlanmış olanı, kusursuz işleyeni, verecek, sunacak, artık ona ihtiyacı yok,



Tüm bu astrolojik ıvır zıvırı bilmeyebilirsiniz ama yaşamın bir ritmi olduğunu bilmek zorundasınız çünkü o ritm yediden yetmiş yıla hep kalbinizde atıp durur. Giden gitmesi gerektiği için gider ve dünya her sabah yeniden kurulur ve her gece yeniden yıkılır.



Akreplerin durumu: iki ucu kirli değnek durumu;  t-kare. Alınacak ne büyük dersler var. Ahlaki ve etik değerleriniz sorgulanıyor, abartılarınız türlü zorluklarla ruhunuzun tekamülünü teşvik edecek şekilde  size geri dönüyor, yine sakin kalmalı ve egoyu anlamaya çalışmalıyız.


Zorlanacak bir burç da boğa ; sahip olduğunu  kaybetme  ve aşkın dehlizlerinde akrebin ısırığını tatma deneyimi onları bekliyor.


Son sözü büyük usta Osho'dan alıntılıyorum:


Rahibe Chiyono, yıllarca çalışmış ama aydınlanmayı bulamamış. Bir gece suyla dolu eski bir kova taşıyormuş.Yürürken kovadaki suda yansıyan dolunayı seyrediyormuş. Birden kovayı tutan bambu ipler kopmuş ve kova yere düşmüş. Sular dökülmüş, ayın yansıması yok olmuş ve Chinyono aydınlanmış. Şu dizeleri yazmış:


"Uğraşırdım
Kırılıp dağılmasın diye
Şu eski kovam
Onu saran yıpranmış kamış
Ha düştü ha düşecek
En sonunda dibi çıkana dek
Kovada su yok artık
Suda ay da yok artık
Sadece ellerimde boşluk"


Ve bunun sonucu olarak mesele hallolur.


hobimastroloji@blogspot.com