Sayfalar

9 Şubat 2018 Cuma






2018 ŞUBAT, KOVA BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI: PARAMPARÇA



Kova, aslan, boğa ve akrep den oluşan dört sabit burç bir türlü durulamıyor. Sabit burçların ve bu burçlardaki planetlerin anlamına bir katkıda bulunalım; bu hayattaki eylemlerle gelecek hayatlardaki karmamızı yaratırlar. Yani bu hayattaki güçlü vurgularımızın sesi gelecekte de yankılanacak. Olmalıyız, olmalıyız ama farkında olup, olmalıyız.

Tutulma anının yükselen burcu akrep. Yine güçlü bir sabit burç etkisi. Akrebin anlamlarından biri de değişim, dönüşüm, öyle sürgit bir dönüşüm girdabı ki yerdeki sürüngeni gökyüzündeki kartala dönüştüreceğiz, siz anlayın dönüşümün sözde kalmayacağını ve hiç ara vermeyeceğini. Kısaca yükselen "rahatsız".

Yükselen rahatsız da güneş ve ayın kavuşup ışıkları kapatacağı yatağın temsilcisi burç rahat mı sanki. Birbirine sevgili iki ışığın, güneş ve ayın, buluşup sevişeceği burç kova. Güneş aslanın temsilcisi olduğu için zıt burcu kovada "zararlı" çalışıyor, fevri, sert çıkan, hemen dalan bir güneş. Yanındaki kova ayı da huysuz mu huysuz, isyancı, hiç ondan artakalmıyor.

Bu ikili bir de haritanın dördüncü evine kurulmamış mı? Bizim sevgililer, güneş ve ay, bir de hizmetkarları, merkür ,hep beraber oradalar. Dördüncü evde, "eski"de, kova planetler, "yeni"ciler. Bir olgu hem yepyeni hem de eski ve bildik olabilir mi?

Olur , uzaya araba gönderirseniz olur, eski ve bildik olanı geleceğe ve bilinmeze gönderirsiniz. Tam da bu hafta gönderildi.

Ve arabayı uzaya gönderip eski çocukluk hayalini gerçekleştiren adam, Elon Musk 27 derece akrep jüpiterine sahip doğum haritasında, uzaya yollanan arabada çalan şarkıyı söyleyen rahmetli David Bowie 21 derece akrep jüpiterine sahip doğum haritasında ki  tesadüfe bakın uzaya araba gönderilen bu hafta gökteki jüpiter de yine 21 derece akrebdi.

Şimdi pilavı sağ elle mi avuçlasak sol elle mi?

Benim kıt kanaat anladığım hep şu oluyor, ihtimaller, yaratım, sonsuz evrende sonsuz şekillerde, çünkü Tanrı'sal yaratım bitirilmemiş, yaratım her an devam ediyor ve biz insancıklar kozmosu bu sonsuz yaratımı taklit ediyoruz, ya uzaya arabayı gönderiyoruz, ya da taşı düşman bildiğimizin kafasına geçiriyoruz, fıtratımız gereğince, kalitemiz hangi seçeneğe müsaitse.

Lafı daha dağıtmadan kısaltırsak, doğum, ölüm, yeni başlangıç ve tamamlanış yine bu tutulmada. Hayatımıza gelenler ve hayatımızdan gidenler, şaşırtıcı değişiklikler yine ekranlarda.

İyi haber tüm bu sarsıntıdan sonra devam eden ilişkiler çok sıkı bir test sürecini tamamlamış olacaklar, balık burcunda yücelmiş venüs ile oğlak burcundaki kudretli satürn arasında tam 6 derece ile işaretlenmiş partil açı, çaba verilmiş, bedeli ödenmiş güçlü bağlılıklarımızı muştuluyor.


Hekim için cerahatın akması çok önemlidir, irin gizlenmemeli gözler önüne serilmeli, haritada ışıklar ile kare yapan akrep jüpiter keskin bir neşter sallayan işini iyi bilen bir operatör gibi gizli saklı gerçekleri, zor sindirilecek bastırılmış olguları ortaya saçıyor. Homo sapiensin karanlık yönlerinin ve katmerli sapkınlığının bizi şaşırtacak kaç karesi kaldı ki. Kral çıplak, tebaası çıplak. Yeni skandalları seyretmeye devam edeceğiz.


Astrolojik olarak her evin sonu  "dördü" dür. Dördüncü ev için hem yaşamın sonu diyoruz hem de yaşama doğduğumuz koşullar, yani yuvamız. Bir yer hem başlangıç hem son olabilir mi? Oluyorsa her   ölümden bir yaşama, her  doğumdan bir ölüme.  Vikingler dizisinde " kvervandi" nin  eşsiz müziğiyle anıldığı gibi.



hobimastroloji@blogspot.com