Sayfalar

6 Ekim 2016 Perşembe






ATEŞ ALEV DOLUNAYI

Terazi- Koç aksın iki yönü, önce prensipler: öncü prensip: merkezden çıkar dışarıya doğru hareket eder. Öncü terazi ve koç şimdiki zamanda, dışarıya doğru yol alırlar. Bu dolunay terazi koç aksında hareketi başlatan ve eyleme geçiren nitelikler taşıyor.
Terazi güneşi dolunay haritasının yükselenine kavuşmuş. Öncesinde uzun bir inziva var,  ilişkiler üzerinde çok düşünülmüş taşınılmış, yalnız kalınmış, tehlikede hissedilmiş, aşk aranmış, keyif kaçmış, eski günler, eski anılar yad edilmiş, kıstırılmış balık burcunda şiron ağlamış, GAD orda,  Neptün orda, geçmiş tekrar tekrar yaşanmış, tekrar tekrar hatırlanmış, tekrar aşk acısı çekilmiş ve dolunaya geldik.
Kader anı , evet Tanrı'nın kararı, tam bir teslimiyet gerekiyor, hele öncemiz böyleyken, onikinci evde Jüpiter, merkür, samimi bir teslimiyet bekleniyor: gerçek için.
İşte orda mahşerin çelik atlısı Satürn yay burcunda ama teraziye karşılık olarak Jüpiter verildiği için keyfi yerinde :elinde bir teraziyi tutuyor: terazinin bir kefesinde KAD bir kefesinde GAD var, Satürn tam derece T kare KAD ve GAD : başak- balık aksında, 5 ve 11. evlerde : emek verecek miyiz, yoksa bitirecek miyiz.
Satürn öyle ince, öyle kusursuz mükemmellikte tartıyor ki sanki dersiniz ölülerin kalbini  tartan Mısır tanrısı Anibus, tanrıça Maat'ın "hakikat salonu"nda kalbimiz Maat 'ın tüyüne karşı tartılıyor. İyi insanların kalbi tüyden hafif gelirmiş. Hangimizin kalbi bir tüyden hafifmiş bir ileri çıksın da tanışalım.
Bu haritanın yükselenine göre yöneticisi Venüs, terazi ayındayız , burcuna ve güneşine göre de Venüs, bu Venüs akrepte balık şiron ile akıcı bir açı kurmuş , acı çekmeyi göze alıp akrep gibi dönüşmeye çalışan Venüs  ama dolunayı Koç yönetiyor, patron Mars oğlakta çok çetin  ve güçlü. Toprak ve su , ortamda dişil enerji hakim, her zaman olduğu gibi kadınların dediği olacak. Terazide iyice güçten düşmüş eril güneş ayın cevabını bekliyor.
Bu ana kadar ortama kesif bir melankoli ve  yoğun bir acı sisi hakimdi, müzik ağlıyordu, gitar ağlıyordu: şarkıyı sorduk "The thrill is gone " dediler B.B. King den: heyecan gitti bebek diyormuş. Tam haritayı kapatıp fişi çekiyordum ki Antik çağda bilinmeyen iki planet göze takıldı. Ayı kucaklamak üzere olan güçlü Koç Üranüsü ve geçmişe takılıp kalmış  inatçı oğlak marsının tam üzerine kapancak karanlıklar prensi Plüton, şarkı bir an da değişti , Antik çağda cover mixde yokmuş : şarkıyı çoktan mixlemişler: MHE yapmış mixi: "The thrill is gone" şarkı hala ama ortam tamamen değişti yoğun bir ritm, çılgın duygular, esrarengiz bir sihir, güçlü bir enerji var, ani patlamalar oluyor, yine mi Aşk imparatorluğu: heyecan gitti bebek diyor ama yalnızca bu bölümde, oysa  yeni heyecan hep vardır, bu hep tekrarlanır durur, yaşanır durur, dünya döndükçe.



hobimastroloji@blogspot.com

4 Ekim 2016 Salı






ÜLKEMİZ ASTROLOJİSİ : 2016 DOĞUM GÜNÜNDE TÜRKİYE



Her yıl doğum gününüz belki de doğduğunuz yılda ki aynı gün değildir. Hoppala dediğinizi duyar gibiyim, burçların sayısı arttı diyorlardı, doğduğum gün de değişti, ne oluyoruz. Yok öyle değil, burçların da sayısı aynı, burada ki olay sadece matematik. Şimdi doğduğunuz günü bir gün olarak bilirsiniz örneğin 29 ekim ama biz onu astrolojik çalışmada 5 derece 18 dakika akrep burcu olarak biliyoruz. Örneğimiz ülkemizin, Türkiye Cumhuriyetinin doğum güneşi derecesiydi.
Doğduğumuz günde ve anda kayıtlara geçen saat, dakika ve yere göre sahip olduğumuz doğum güneşimizin her yıl aynı burçta aynı doğum derecesi ve dakikasına geldiğinde çıkarılan doğum haritasına güneş dönüş- solar return harita denir. Öngörü teknikleri için cazibeli bir seçenektir. O yaşanacak yılın öyküsü hakkında kulağımıza fısıldar.
Astrolojik çalışmalarda ana felsefemizin  etkin kelimesi " sembol" , solar eşittir güneş demek, güneş neyi hatırlatıyor: baba, kral. İşte solar dönüş haritası da  kralların vazgeçilmeziymiş. Her yıl solar return haritalarına dikkat kesilirlermiş.
Geliyoruz bugünkü konumuza ülkemizin 2016 doğum günü solar dönüş haritası. Bakın aslında bu yıl 28 ekim 2016 saat sabah 10: 27'de kesmek lazım doğum günü pastasını. O an güneş 1923 'de Atatürk cumhuriyetimizi mecliste ilan ettiği anda gökyüzünde ki güneşin derecesiyle aynı derece ve dakikada.
Astroloji çalışmalarının diğer bir zevkli yanı yıllar sonrasında gelecek bir anı, yine yıllar öncesindeki geçmiş bir an gibi gözleme şansını size verir. Burda dikkat edilecek nokta anın tam vaktinin kaydıdır. Diplomanızı aldığınız gün, işe başladığınız gün, kaza anı, onu ilk gördüğünüz gün, söz günü, işletmenin açıldığı gün.
Ülke son yıllarda çok zorlu virajlardan döndüğü için astroloji ile ilgilenen bir birey olarak giderek daha fazla geleceği merak eder olduk. Ben de yukarda paylaştığım bu senenin ülke dönüş haritasını ilk olarak bir sene önce gibi çıkarıp bakmıştım. Tabi ilginç oluyor ,seçimler terörün tırmanışı, artan gerilim, daha ne olabilir diye düşünüyorsunuz , flu bir dönemi, henüz yaşanmamış bir dönemi atlayıp 29 ekim 2016 solarını çıkarınca etkileniyorsunuz. Bir sene önce  bu haritayı çıkarıp neden etkilenmiştim?
Astrolojiseverler doğum anınıza, özellikle o anla şekillenen yükseleninize, Asc'ye hakettiği değeri veriniz. Özellikle Asc'ye yakın bulunan planetler üzerlerinde düşünülmeyi hakediyorlar. Bu haritada Asc'ye kavuşmuş Venüs ve Satürn en çarpıcı semboller. Bir sene önce onları gördüğümde ya ne oluyor sıkı yönetim falan diye düşünmüştüm şimdi paşa paşa olağanüstü halimizle yaşarken sembol açığa çıkmış oluyor.
Ülke haritasında yükselen, halkın genel görünüş ve durumudur. Orada tek başına Venüs olsaydı iyiydi, Satürn olağanüstü koşullar, kısıtlanmışlık, karamsarlık işaretliyor. Bu Satürn ülke yönetiminden, maddi kaynaklar evinden ve iletişim, birbirimize bağlılığımız evlerinden gelip oturmuş oraya. Bu konularda zorluklarımız var.
Bir umutla Venüs'e bakıyoruz. Enteresandır o da Satürn için saydığımız evlerin konularından geliyor ek olarak hastalık ve asker dahil bürokratlar evinin de temsilcisi. Anlaşılır dille geçim zorlu, sağlık ve moraller bozuk.
İyi huylu Venüs ile sert öğretmenin yükselende kavuşumu en hafifinden bir sınanma. Ne yapıyoruz, ne yapıyoruz, ne yapıyoruz? Milletimiz için ne zor bir soru.Zor bir soru çünkü ülkemizi yaklaşık beş yıldır Neptün transiti etkiliyor. Neptün balık burcuna geçtikten sonra ülke güneşiyle akıcı bir açı kurdu. Halen bu haritada bile bu akıcı açıyı görebiliyoruz. Ah Neptün ne güzel uyuşturur, hayal alemine sokar. Sınırları ortadan kaldırır, hangi planete açı kursa o planeti çözer, dağıtır, unufak eder. Ve Neptün dinsel motiflidir. İnançları hülyalarla birleştirir bizim gibi cennet bahçesine girersiniz. Bizde bir süredir bu Neptün akıcı açısıyla hayali cennete girdik.
Yine yükselende Venüs Satürn kavuşumuna dönersek  " bir ağlar bir gülerim "halleri. Bir doktora görünmemiz lazım. Haritayı incelediğimizde bu Satürn Venüs'ün  yönetici oldukları terazi burcunda, yükselen yayın yöneticisi Jüpiter'in ağırlandığını görüyoruz. Bu bir " karşılıklı ağırlama" durumu. Uygulamada bu üç planet kendi evlerindeymiş gibi kuvvetli olacaklar anlamına geliyor. Yine sınanma.
Dünyasal astrolojide ay halkı temsil ediyor, haritada ay yönetim erkinin tam yanında yer alıyor, ülke natal haritasında da bu noktada askeri simgeleyen marsımız var : yani ülke yönetimi, asker, millet bir arada diyebiliriz. Evet aynı gemideyiz. Ayın yanında Jüpiter var, halk önemli bir olay sonrasında teyakkuz halinde birlik ve dayanışma gösteriyor.
Para evindeki güçlü oğlak marsı üranüsle tam kare ülke maliyesinin spekülatif hareketlerle zararı anlamına gelmekte.
Son olarak bu güneş dönüş haritasını ülkemizin doğum haritası üzerine koyup baktığımızda haritada en dikkat çekici görünüm olan Satürn Venüs kavuşumunun ülke yönetimini temsil eden onuncu evin başlangıç çizgisi -MC- ve onla kavuşan 13 derece  natal üranüsle tam kare yaptığını görüyoruz: ülke gündeminde ani bir stres. 14 Nisan 2017' yi kapsayan haftayı içerdiği yoğun enerjiyle bu stresli günlerden en çarpıcılardan bir hafta olarak  not düşüyorum.
Hep mutluluk ve esenlik içinde kal sevgili Türkiyem.


hobimastroloji@blogspot.com