Sayfalar

9 Mayıs 2017 Salı









BOĞA GÜNEŞİ​NDE AKREP DOLUNAYI

Niye geldin bu dünyaya?

Bu dolunayı yazmasam olmazdı.
Farkındamısınız bahar geldi.
Doğa o güçlü enerjisiyle her yıl olduğu gibi yeniden uyandı.
Yeşilin her tonu canlılık veren enerjileriyle bitkiler, bize kendini hatırlatan güneş, artık ısınan deniz, mavi gökyüzü.

Niye geldin bu dünyaya?

Çocuk doktoruyum ya sanki bu ilkbahar iyice farkettim:
Bu bahar öyle güzel bebekler doğuyor ki, muhteşemler, harikalar,albeniyle doğuyorlar,
Kafamızda dünya kötü dönüyor ya, yanlış yöne doğru,
Yok arkadaşım varoluşun umrunda değil,
O çok güçlü, canlı, enerjik,verimli,güvenli,neşeli.

Niye geldin bu dünyaya?

Yakınlarda iki genç insanla oturuyorum, 25 yaş civarındalar okullar bitmiş, iyi kötü bir işe girmişler, aile evinden çıkmışlar, ama bir bıkmışlar, bir sıkılmışlar ki, çok karamsarlar. Homo sapiens kitabında bahsi geçen doğuştan seratoninleri eksik iki insan yavrusu. Kafamda hızlıca düşündüm ortalama insan ömrü 100 sene desek bu gençler geri kalan 75 yılı nasıl, neyle hangi güdüyle geçirecekler, çok zor ya, daraltıcı.

Niye geldin bu dünyaya?

Geçenlerde Ege'de bir toplantıdaydım, ne şanslıyım pazar erkenden güneşin doğuşuyla uyandım, kıyıya indim, yürüdüm, denize girdim, doğa çok cömert bu kadar hesapsızlık olur mu, bu denli bonkörlük. Ihlamur kokuları, dupduru ve kıpırtısız bir deniz. Etrafta bir köpekler var dört beş tane oynayıp durdular kumda, bir ben varım, bir de genç bir adam geldi sonra, üstünü çıkardı kumsalda kendi fotosunu çekti durdu. Otel doluydu aslında ama biz insanoğulları herzamanki gibi doğanın bu muhteşem şölenine duyarsızdık. Biz hiç gerçekten bakıyor muyuz, ya da hiç gerçekten fark edebiliyor muyuz diyen Krishnamurti geldi aklıma.

Niye geldin bu dünyaya?

Sevgili hocam Devrim Yılmazer'in eşsiz coğrafi astroloji kitabında değindiği gibi ülkemizin tüm toprakları 0 derece boğa ve 0 derece ikizler arasında bir MC tepe noktasına sahipler grafikte, bu bilgi beni uyardı bu boğa akrep dolunayında haritayı İstanbul merkezli çıkardım.

Bu boğa akrep dolunayı tabi ki çok güçlü, çünkü sabit burçlar çok güçlüdür, aslan ve kovada eklenince dördüne dünyayı taşıyan güçlü direkler denmiştir. Bu dolunayda boğa güneşi ve akrep ayı karşılıklı duracak ve birbirlerine bakacaklar. Yeniayda bir olup tatlı tatlı sevişen bu birbirine aşık güçlü ışıklar şimdi her ay yaptıkları kayıkçı kavgalarını tekrarlayacaklar.

Astroloji dediğimiz bu sembol okuma sanatında dolunay yeniay gibi önemli anların haritaları çok gizemli ve sihirlidir. Bende haritayı açınca bir soru sorup ondan cevap dilemeye karar verdim. Benim içimden yükselen soruyu tekrarlayıp duruyorum:
Niye geldin bu dünyaya?

Haritada sorumu önce hemen göze batan tam yükselene oturmuş oğlak Plütonu cevapladı:
Tabi ki ölmek için.
Evet yükselende ki oğlak plutonu net olarak bunu söylüyor. Yalnızca öleceğimiz garanti. Adımız yalnızca devlet kurumlarında ki en alttaki havasız nemli bodrum arşivinde ki tozlu raftaki yapışkan sararmış sayfalı bir defterde kalacak sadece ve o sayfanın kenarını da fareler kemirecek. Bu garanti, doğana bonus olarak veriliyor.

Ama her ölüm yenidoğana yer açar ve tekerlek yuvarlanıp durur. Olmak sadece sizin elinizde, yoksa bir çok açılmadan adrese teslim paketler gibi doğup ölüp duruyoruz.

Niye geldin bu dünyaya?

Plüton tabi o, herkesin içine hafakanlar basıyor onun ölüm temasıyla ama kozmosda onun bile çok esprili olduğunu ,NASA'ya verdiği fotoğrafta İştar'ın kalçaları-kalp- pozunu verince anlamıştım. Espri kozmosun her yerinde var, bugün iyiyiz yarın yokuz, çok kasmayalım kendimizi.

Haritadan cevap almaya devam ediyoruz, yükselen yöneticisi Satürn yayda, Aslan KAD ve Koç üranüs  merkür  kavuşumu ile büyük ateş üçgenini de yönetiyor. Ateş burçları: Aslan, Koç, Yay uzun zamandır beklediğiniz zamanlar. Vizyonlarınızı gerçekleştirmek için cesaret etmek, başlamak, planlamak, tamamına erdirmek zamanları. Projelere başlanır ,çalışılır ve bitirilir. Üçü bir arada mükafatlısınız. Çocuksu saf temiz enerjinizle tutkuyla dünyayı tutuşturmak için buradasınız.

Haritada artık iki ışığın birbiriyle kavgayı bırakıp bana ters ters baktığını farkettim sonunda. Hey assolistler bizleriz diyor gibiler. Tabiki haklılar adı üzerinde dolunay, önce akrep ayı, hiç kızdırılmaya gelmez, hem tepe evde hem de yüceldiği boğanın tam karşısında düşük değerlendirildiği akrep burcunda. Dolunay balık neptünü ve şironuyla görüşüyor.

Akrep, balık ve yengeç ,su burçları, kendi kendileriyle yüzleşme cesareti gösterecekleri ve geçmişte, karmalarında kalan bir dolu bastırılmış enerjiden kurtulacakları bir dolunayı yaşayacaklar. Gidilecek yolların en kutlusu kendi içimize yapacağımız yolculuktur ve en zorlu evrede insanın kendini tanımasıdır. Çürüyen atılır yenidoğana yer açılır. Zaten bu dolunayın modern yöneticisi de Plüton haritanın yükselenine oturmuş bize bunları işaret ediyordu.

Öyleyse su burçları niye buradaydık? Sular,seller gibi, hiç bırakmayacak gibi sevip, sevip, sonra ayrılmayı, bırakabilmeyi öğrenebilmek için buradaydık. Bu dolunay bu konuda eşsiz fırsatlar verecek.

Yalnız bu akrep ayının biriktirdiklerinden temizlenip kurtulup bir de kuruyabilmesi için tüm diğer burçlar epey bir kendilerinden verecekler yani. Evet hayatta hiç bir enerji tek başına değil, hepimiz birbirimize bağlıyız.

Niye geldin bu dünyaya?

Ve boğa güneşi. Her yıl baharın, bu inanılmaz şölenin güçlü işaretcisi. Ne kadersel bir dolunay bu ya, o da karmanın en derin evinde, dördüncü evde. Üstelik o da yükselendeki oğlak plutonuyla görüşüyor, sonlanmaya işaret ediyor. Baştan beri aynı tema tekrarlanıp duruyor: sonsuz dönüşüm. Aklıma Hekimoğlu türküsü geliyor: "konaklar yaptırdım döşetemedim ". Bir büyüğümüzü kaybedip üzülebiliriz bu dolunayda.

Boğa, ilkbahar gibi güçlü enerjisiyle, sahiplendiğimiz, kazandığımız mal ve mülkün, zenginliklerin, güzelliklerin, sıkıca elimizde tuttuklarımızın işareti boğa, bu haritanın dibinde elindeki herşeyi çaresiz vermiş gibi, artık avucunu açmış, inadı gevşemiş, elindekini bırakmış, teslim olmuş.

Toprak burçları boğa, başak ve oğlak, cansız şeylerin esiri olmayalım, haritada boğanın yöneticisi koçtaki venüsün ikizler marsıyla kurduğu yumuşak açının mesajı gibi silkinin artık, üzerinizden ölü toprağını atın, sağlam toprak dedik üzerine bina kurduk ama deprem geliyor yerin dibinden, yıkıyor binayı, biraz daha az para tutkusu, biraz daha çok sevgi, sizin katkınız olmadan ilerlemeyecek insanoğlu.

Niye geldin bu dünyaya?

Bu dolunay adı üzerinde çok dolu. Haritanın Antik çağda tanımlanan "aya göre lordu" Jüpiter terazide ve yine hava burcu olan  ikizlerdeki marsla tatlı üçgen görüşmekte. Bir astroloji merkezi açmanın ve eğitime başlamanın tam zamanı bu yaz. Hey dünyalılar dünya küçük ve uzaydan izlenebiliyor diyor hava planetleri bize. Hava burçları: terazi, ikizler ve kova şanslısınız, tam istediğiniz arzu ettiğiniz gibi yeni bir vizyon, yeni dünyalar, iyimser yolculuklar, ruhsal ve eğitsel faaliyetler sizi bekliyor.

Niye geldin bu dünyaya?

Herşeyi aşkla yapmak için.


hobimastroloji@blogspot.com