Sayfalar

26 Mart 2017 Pazar





 REFERANDUM ASTROLOJİSİ : NEPTÜN MÜ  ÜRANÜS MÜ-3





"Billy Lynn's long halftime walk" filmin adı, Irak'ta geçen bir amerikan savaş filmi gözüyle açtım, birazdan usta asker- hem de Vin Diesel canlandırıyor- çaylak askere "bhagavad gita"dan Krishna'nın Arjuna'ya seslendiği bölümden okumaya başlayınca, yayıldığım kanepeden yuvarlanıyordum az daha. Tabi yönetmene baktım hemen, Ang Lee. Sıradışı bir yönetmen. İlerleyen  sahnede usta çaylağa şöyle seslenir:  " korkma seni vuracak kurşun çoktan ateşlendi bile "

Astrolojik öngörüye odaklanınca ve geçmişten geleceğe doğru yön aldıkça kaderin yazılmış çizilmiş olduğu inancı beni ele geçiriyor her zaman. Kurşun çoktan ateşlenmiş, ok yaydan çıkmış oluyor, yetişemiyoruz.Balık burcunun yöneticisi transit Neptün'ün balık burcundaki güçlü konumu ,ülke haritasının tepesinde yer alması ve tam da şu ara natal üranüsle kavuşumu çok etkileyici.

Konumuz aşk ve romantizm olsaydı iyiydi. Neptün'lü konularda hesap kitap tutmaz çünkü. Hesap yapıp aşka düşülmez ki zaten, sınırsız, kontrolsüzdür aşk. Tam neptünik. Ama devlet, sistem, yapı tam da satürn ile ilgilidir. Kaskatı bir iskelet gerektirir insan vücudu gibi. Neptün hiç yapıdan hazzetmez. Okyanusa çok katlı inşaatı gibi bir hayaldir. Neptün'ün neye mal olduğunu iş işten geçtikten sonra anlarsınız. Sular çekildikten sonra kalana bakakalırsınız. Tabi ne kalacak : ıslak kum yığını. Aklıma balık, neptün, devlet, deyince hep nedense Gorbaçov gelir, ne dağıtmıştı ama.

Neptün yanılgıdır. Büyük hayal kırıklığıdır. Dağıtıcı ve eriticidir. Körükörüne inanmaktır. Çözülmek ve teslim olmaktır. Sisler altında kalmaktır. Kandırılmak ve yine kandırılmaktır. Neptün öncelikle bugünlerde ülke atmosferine hakim diye yazılara başlamıştım ama seçimlerle ilgili geçmişe bakıp biraz istatistik yapınca yanıldığımı anladım. Neptün benim baktığım 3 kasım 2002 ve sonrasında ki tüm seçim haritalarında da başat bir rol oynamış.

Seçim haritalarında ay halkın genel temsilcisidir.  Halkın duygularını ve ihtiyaçlarını temsil eder. 2002 ve ondan sonra yapılan tüm genel seçim günü haritalarına bakınca ayın tek bir istisna seçim dışında neptünle hep akıcı, uyumlu açı kurduğunu gördüm. Halkımız sanki hep iyi temenni ve dileklerle oyunu kullanmış güçlü hayaller ve vizyonlarla tek parti güçlü iktidarına destek olmuş.

Tek istisna genel seçim 7 haziran 2015 seçimi ki o seçim günü ay kovada olup neptünle açısızdı. Bildiğiniz gibi tek parti iktidarı o seçimde çıkmadı.

16 nisan referandum gününe gelirsek, sabah 8 de yükselen ikizler burcuyla, onun yöneticisi ters dönmüş merkürümüzle ülke olarak tam bir kararsızlık ve iki eşit parçaya bölünmüşlükle başlayacak seçim, akşam 5 'de yine ters merkürün yönettiği diğer burç olan yükselen başak burcunun vaad ettiği dört dörtlük krizle sona erecek gibi duruyor.

Akşam sandık kapanış haritasının yükseleninde ki 1 derece başak kuzey düğümü ve koçta ki güneş üranüs kavuşumu, liderliğin sürpriz bir erken genel seçim kararı alabileceğine işaret ediyor.

Seçim günü ay neptün  karesiyle başlıyor, halkta bir hayal kırıklığı var, güne böyle başlayan yay burcunda ki ay şeçim sonunda  rotası tam kilitlenmiş olarak önünde ki göklerin kader işaretçisi satürnle tam birleşmeye doğru yolculuğuna devam edecek.

Sert öğretmen satürn ise çoktan kararını vermiş, kendisine gelen ayı iyice bir kucaklamak için eğilmiş, retroda , acı dersler için her daim hazır.

Korkacak bir şey yok, ne ektiysek onu biçeceğiz, sevgi, şefkat ve merhamet ektiğimiz için uzun zamandır, sonuçta hayırlısı olacak.


hobimastroloji@blogspot.com




















19 Mart 2017 Pazar











REFERANDUM ASTROLOJİSİ : NEPTÜN MÜ ÜRANÜS MÜ -2


İlk yazımızda ülke haritamızda geçmişimizi anlatan güney ay düğümünün balıkta olduğuna değinmiştim. Güney ay düğümü ister bireysel doğum haritamız olsun ister mundane dediğimiz ülkemizin ki  gibi dünyasal bir astrolojik harita olsun kanıksanmış artık otomatikleşmiş dürtüsel davranış kalıplarını niteler. Bir nevi astrolojik ay gibidir. Hani birinde neysek yüzbirinde de aynıyızdır ya o denli kalıplaşmış dürtüleri ve geçmişin bakiyesini anlatır.

Biz hayatlarımızı yaşarken davranışlarımızın dürtülerimizin en güçlü temeli  fonksiyon olarak kişisel ayımıza benzeyen güney ay düğümümüz ve varsa etrafında ona yakın yerleşimi olan planetlerdir. Onlar cepteki gibidirler. Önce onlarla yaşamı algılarız, kendimizi ne kadar geliştirebilirsek farkındalığımızı ne kadar artırabilirsek ancak ondan sonra güney ay düğümümüzün tam karşısında olan kuzey ay düğümü noktasına bir yolculuğu başlatabiliriz en azından öyle bir nokta olduğunun ayrımına varabiliriz.

Kuzey ay düğümünün olduğunu anlayabilmek için öncelikle kafamızı kaldırıp karşıya bakmamız gerekiyor. Kuzey ay düğümü noktası güneş gibidir. Biz insanlar yaşamda ağırlıkla ayımız gibi yaşarız. Yılmazer hocamın dediği gibi çoğu insan güneşini hiç hissetmez bile. O kadar ki dürtüsel ay gibi yaşayıp bu dünyadan göçeriz, Doğu felsefesinin o ünlü " kendini gerçekleştir, kendin ol  " mottosu bir nevi güneşin ol, kuzey ay düğümü yönünü bul en azından oraya yönel demektir. Maalesef deneyim Hac yolculuğuna çıkan karıncanın meseli gibidir. Hiç değilse " yol "dayım diyebilmemiz gerekirken çoğu hayat benzer döngülerde tekrarlanır durur.

Bu arada Lao Tzu amcamız " yol "a hiç isim vermeye yanaşmaz, çok sıkıştırılınca şöyle der: " siz ille de ona bir isim vermemi istiyorsunuz, peki ona Tao diyeyim. Ama siz ona Tao dedikçe Tao, Tao olmaz "İşte böyle az konuşan ustalar yaşamış doğuda. Zor dostum farkındalık hele geveze bir zihinle.

Bizim ülke haritamızda bu kadar önem içeren güney ay düğümü noktamız balık burcunda  yine  aynı burçtaki tepe noktamıza yakın konumda ve üstüne üstlük  üranüs planetiyle görüşüyor. Çok uzaklardan yolculuğuna başlayan kadim sınırsız bir imparatorluğun varisi olarak doğdu cumhuriyet. Üranüs etkisiyle hiç beklenmedik bir şekilde sürpriz bir devrimle dünyaya geldi.

Ve bugünlere dönersek. Astrolojik anlayış bir kere kavranabilirse insana etrafını ve yaşamı tanıma konusunda öyle ufuklar açabiliyor ki ben her seferinde büyülenip şaşkınlığa düşüyorum. Kusursuz bir düzen tıkır tıkır işleyip duruyor. Bugün ülkemizin en güçlü politik lideri ,doğum haritasında balık burcunda  bu değinip durduğum noktalarla kavuşan güneş, merkür ve venüs olmak üzere üç planeti bulunan Cumhurbaşkanı. Yani politik başarı hiç bir zaman rastlantı olmadı bu da astrolojik izi sürülebilen kadersel bir süreç.

Ve yine bugün 2011'den bu yana balık burcunda yolculuk yapan balık burcu yöneticisi güçlü transit Neptün gelmiş gelmiş o ülke haritasının tepesinde ki ani sürprizci ilerici Üranüsle tam kavuşmuş durumda. Neptün'ün çok gizlici olduğunu etkisini hiç farkettirmeden ortaya koyduğunu, sis bulutu içerdiğini, ülkeye bela olan fetö terör örgütü gibi içeriği tam belirlenemeyen yapıları da işaret ettiğini belirtmeliyim.

Ve önümüzde merkürün ters olduğu bir günde yapılacak referandum. Devam edeceğiz.

hobimastroloji@blogspot.com



18 Mart 2017 Cumartesi






REFERANDUM ASTROLOJİSİ  : NEPTÜN MÜ ÜRANÜS MÜ -1


" Oval ofiste oturuyorum danışmanlarım üzerinde çalışılmış referandum gününü önüme getiriyorlar. Tarihe bakıyorum ya yapmayın diyorum, astroloji bakanlığına danıştınız mı, bilmiyor musunuz o tarihte merkür ters, referandum mu olurmuş canım, daha iyi bir tarih getirin bana, çalışın biraz diye kafalarına kağıtları fırlatıyorum."

Neptün buna benzer işte, sınırsız hayal gücü. Astroloji ile ilgisi olmayanların adını bile yeni duydukları bu planetin bir çok yıldır ülke atmosferini çok yoğun etkilediğini kayda geçirelim önce. Kayda geçirelim çünkü söz uçar, yazı kalır,su ise yalnızca kıpırdar durur. Kıpır kıpır kıpırdar. Biz de ülke olarak yıllardır kıpırdayıp duruyoruz.

Sudur ülkemiz.Atamız kulağımıza adımızı 29 ekim 1923 akşamı üflemiş. Yükselenimiz yengeç akrep burcuyuz. Hem de ne akrep, güneş akrebin yanında venüs jüpiter gibi iki iyicil planette akrep burcuna yerleşmiştir. Burası önemlidir çünkü en başta, o kutlu doğum akşamında, ülke haritasında kavuşan o iki iyicilden venüs olanı muhalefeti, Jüpiter olanı iktidarı simgeler. Yani herşeyin başında tüm zorluklara, eksikliklere rağmen "birlik" içindeydik o akşam.

Herşey önce dışardan görülüp tanınmaya çalışılır.Astrolojide biz buna yükselen diyoruz.Birileri o doğum akşamı dışardan bize baktığında ülkemizi dışardan yükselen yengeç olarak görüyordu. Plüton'da yengeç burcundaydı. Daha savaştan o sonsuz yaşam ölüm girdabından yeni çıkmış bir halk. Kadınların bebek yerine mermi taşıdığı tepeler.Onbeş yaşlıların cepheye gittiği bir savaş alanı.Zordur Plüton'un dersleri.

Bir de astrolojik aksların yükselen gibi değerli olan bir diğeri vardır. Haritanın tepesi diyoruz biz ona. O doğum günü akşamı tepemiz balık burcuydu. Atanızı nasıl bilirdiniz? Sevgili, merhametli ve şefkatli. Yurtta sulh cihanda sulh diyen bir adam. Öldüğünde geriye şahsi yüz dolar bile bırakmamış bir adam. Ama bir ülke bırakmış. Kendisi gelmiş geçmiş. Ama halen yaşar durumda, of bu ne kadar güçlü bir balık dersi. Hiç olmak ama hep olmak.

Gökyüzü ya da astrolojik harita öncelikle nesneldir. Çıplak göz prensibiyle çalışır. Krala çıplak demenin erdemi de buradadır. Gördüğünüz hele apaçık görülmüşse artık bilinir olur. O akşam ülke doğum haritasının tepesinde, tam da tepenin ucunda üranüs çok açık ve netti. Beklenmeyeni getiren yıldızdı o. Parça pincik işgal edilmiş bir ülkeden bir cumhuriyet inşa oluyordu. Devrimciydi üranüs yüzlerce yıllık köhnemiş hasta bir varlıktan zorlu bir doğumla bir cumhuriyet bebeği dünyaya gelmişti ve 29 ekim akşamı Ata'sı kulağına adını okudu.

Kuzey ve güney ay düğümleri astrolojik haritada dikkat çekici işaretler verirler. Geçmişimiz, güney ay düğümümüz balıktaydı, buralara, Anadolu'ya çok uzak diyarlardan gelmiştik, dünya kadar eskiydi geçmişimiz, uçsuz bucaksız bir imparatorluk varisiydik, sınırsız yayılmıştık ve balık burcu yöneticisi neptün aslandaydı, otokrat bir geçmişimiz vardı.

Geleceğimiz, yönümüz, kuzey ay düğümümüz başaktaydı. Zodyakta hayvan ve insan olmayan ilk burç, hasadı toplayan, ürünü veren, hizmet eden başak burcu. Cumhuriyetle birlikte artık yönümüz çalışan, araştıran, insanlığa hizmet veren başak burcuydu, kılıç tutan ,tüfek tutan eller kalem tutacak, okuyacak, yazacak, uygarlık öncüsü, uygarlık hizmetçisi olacaktı. O yüzden Ata eline tebeşiri aldı kara tahta başına geçti, yeni alfabeyi tek tek öğretmeyi başladı.

Tepede üranüs vardı diyorduk ya, o kova burcunun yıldızıdır, ilerici, değişimci, devrimcidir, çok hızlıdır, mesafeleri hızla kapatır, düşünceye, zihinlere çağ atlatır.

 O akşam 29 ekim 1923 yılında Ankara'nın gökyüzü en azından biz herşeyi yeni öğrenenler için başlangıç olarak bu kadar öyküyü bize bir nefeste anlattırıyordu.

Soluklanalım referanduma kadar devam edeceğiz.


hobimastroloji@blogspot.com








16 Mart 2017 Perşembe










TÜM BURÇLAR İÇİN KOÇ ZAMANI


En son nerde kalmıştık, son da, balıkta. Bir deryada kaybolmuştuk, yolculuk bitmişti, bir döngü daha tamamlanmıştı. Çözülme, erime, çürüme. Yok oluş, izinizi bile bulamazlar, baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş.

Ama her zaman yeniden başlar.

'Show must go on' baylar,bayanlar, şov devam etmeli. Şov da şimdi yeni bir sahne başlıyor, yaşam elinde ki en benzersiz en  mükemmel en canlı enerjiyi boca etmeye hazır, geliyor, koç zamanı.

O birinci burç, kozmos burçları sıraya dizmeye çalışırken, o haşarı bir şekilde ileri atılmış olmalı, istekli ve cesur, ben birinci olmak istiyorum demiş olmalı, diğer burçlar birbirlerine baktılar ve anlayışla karşıladılar.Hiç biri birinci olmayı onun kadar istememişti ve içinden geçirenler de onun kadar cesur değildi.

O cesur ,arzulu ve göz alıcı. Yalnızca aslanı yöneten güneş yine yalnızca koç burcunda yücelir, Koç ve aslan her zaman doğal müttefik olmuşlardır. Hayat veren güneş koça sonsuz enerji bağışlar.

Mitolojik öyküsü boldur koçun ve yöneticisi marsın; mücadele ve kahramanlık içerir.Modern çağda çekilen  Truva filminde Brad Pitt'in canlandırdığı Achilleus gibi buluyorum ben onu. İlle maraza çıkarır, en azından bir şeylere çarpar, bir şeyler kırılır dökülür, bir de kafayı muhakkak çarpar, bu kadar mı kaza eğilimi olur.

Koç burcu yöneticisi olan marsın venüsle beraberliğinden beş çocuk dünyaya gelir. İsimlerine bir bakın: eros-tutku,anteros-istenmeyen,karşılıksız tutku,phobus-panik,deimus-terör. İsimlere bir bakın ve dünyaya bir bakın, nasıl dünyamız yeterince marsiyen mi? Yeterince 'koç' muyuz? Eksikliğini hissediyorsanız bolca gönderelim marsı.

En basit mars eylemlerinden biri kaza kurşunudur.Ortada bir silah vardır, yanlışlıkla ateşlenir, kardeş kardeşi, oğul babayı vurur, Havaya ateş açılır,bir bebek arabasında vurulur.Anlaşılması gereken şu: bu kök öyle derin ve kuvvetli bir kök ki, ilk aileden beri karşımızda; kabile habili öldürten kökten bahsediyoruz. Bu kök hiç sulanmamalı, bir damla su bile şiddet tarlalarından esirgenmeli. Oysa dünyaya bakın; tüm sistem,rekabet,çatışma,kutuplaşma, savaş,silah ve şiddet üzerine kurulmuştur.

Güneş doğudan yükseldiği için varoluşun tüm sırları önce doğuda çözülmeye başlanmış.Siyah ve beyaz arasında aslında bir fark yoktur,ille bir fark arıyorsanız ton farkı vardır. Yin içinde yan'ı barındırır, yan içinde yin'i. Marsın bile içinde bizi şaşırtacak bir şey barındırdığını venüsle ilişkisinden doğan beşinci çocuktan öğreniyoruz. Harmonia, o bir güzeller güzeli ve zarif,yumuşacık.Babası mars ve büyük kardeşlerini yukarda sıraladık. İşte insanoğlunun devamlı sulaması gereken kök; sevgi,merhamet ,şefkat harmonisi.

Koç burcu 2011'den bu yana üranüsü ağırlıyor. Üranüs 2018 yılında boğa burcuna geçecek.Üranüs geride bıraktığımız bu yıllarda koç insanlarına şimşek gibi beklenmedik anlarda çarpan farkındalıklar,güçlü umutlar, bencil isyanlar verdi.Halkların ise düzenleri bozuldu, yığınlar yaşamda kalma savaşı verdiler, göç ettiler.

Zamanı kontrol eden güçlü oyun kurucu planet Satürn'de yay burcundaki yolculuğuna 21 aralık 2017'de son verip güneşle beraber oğlak burcuna geçecek.Şanına uygun bir geçiş, yeniden yapılanmaya hazır olalım.

2017 yılı koç burcu geçişinin etkilerine Satürn konumlarıyla beraber yükselen burçlara göre değinirsek:

YÜKSELEN KOÇA GÖRE 2017 BAHARI  

Güç sizde,bu bahar sizin baharınız, ne diliyorsanız onu gerçekleştirebilirsiniz,önce kendinizden başlıyorsunuz, spora ve diyete merhaba.Yeni olana kendinizi açın, cesaretle deneyin, dünyaya bu yüzden gelmiştik.2018'de kendinizi toplum önünde test edeceğiniz önemli yıllarınız başlıyor kalan aylarda  kendinizi şöyle bir elden geçirin.

YÜKSELEN BOĞAYA GÖRE 2017 BAHARI

Ani bir aydınlanma bahar ile birlikte geliyor, bir anda anlıyorsunuz, seziyorsunuz artık gerçekler apaçık.Anlayış bilmekten çok daha değerlidir.Bu bahar rüyalarınız size işaretler sunacak. Sizi yeni başlangıçlarla yoran tehlikeli zorlu yıllar bu sene sonunda bitiyor 2018 sizi uzmanlaştıracak kalifiye hale getirecek yılları başlatacak.

YÜKSELEN İKİZLERE GÖRE 2017 BAHARI

Bu bahar kralın hediyesine layık görüldünüz. Dostlarınızla beraber kutlayacağınız umutlu enerjiler sizin adrese teslim.Uluslararası bağlantılara hazır olun.Bu sene sonunda evlilik ortaklık evinizdeki zorlu yıldızdan kurtuluyorsunuz. 2018 size kurumsal bazlı büyümeler getirecek.

YÜKSELEN YENGECE GÖRE 2017 BAHARI

En yukarıdasınız, kariyerinizle göz dolduruyorsunuz, toplumsal önderlik vakti, kalıcı eserler bırakabilirsiniz. Bu bahar kendinize tırmanılacak yeni zirveler buluyorsunuz.Günlük hayatın rutin alıştığınız temposu 2018 yılıyla beraber ortadan kalkıyor. Yeni ortaklık ve girişimler gündeme geliyor.

YÜKSELEN ASLANA GÖRE 2017 BAHARI

Kitabevine uğramanın tam zamanı,okuyarak, görerek, yaşayarak bilge kral ya da kraliçe olabilirsiniz. Kitapları alalım,tatili planlayalım. Sizi güneş yönetiyor, kadim bilgelik astroloji tam da size göre, başlayın eğitime.Bu sene sonunda aşk evinizdeki ciddi sıkıcı planetden de kurtuluyorsunuz gözünüz aydın olsun.

YÜKSELEN BAŞAĞA GÖRE 2017 BAHARI

Bu bahar rutin bozulacak, kralın emri bu, hem biraz tehlike biraz gerilim biraz kalp çarpıntısı her bünyeye gerekli, yeni başlangıçlar pencereden girecek. Vergiler,taksitler, hisseli işler özel özen hakediyor.Yuvanızda ki evinizde ki zorlayıcı şartlar bu sene sonunda ortadan kalkacak.

YÜKSELEN TERAZİYE GÖRE 2017 BAHARI

Size ta karşıdan görmeye gelenler var, elçiye zeval olmaz, müzakereler, görüşmeler,ortaklıklar tam size göre bu bahar.Boşanmalara takılmayın siz her zaman evlilikle ilgilisiniz ve tam zamanı.Yakın çevreye yoğunlaşan zorlu yıllar bu sene sonunda bitiyor. Yeni yılla birlikte yuvanızı yaşadığınız evi yeniden yaratacaksınız.

YÜKSELEN AKREPE GÖRE 2017 BAHARI

Bu baharın işkoliği sizi sectik,Günlük iş rutininizde gözle görülür bir artış olacak.Yeni işyerine taşınabilirsiniz.Finans durumunuzdaki zorluklar bu sene sonu itibarıyla ortadan kalkacak.

YÜKSELEN YAYA GÖRE 2017 BAHARI

İşte beklediğiniz aşk bu bahar kapınızda. Burcunuzda ki Satürn kaç yıldır sizi yoruyor bu yılın sonuna dek kullanmak üzere bu bahar ve önümüzdeki yaz güneşi minnetle vücudunuza depolayın. Bu sene sonuna dek kalan zamanı yarışın son düzlüğü olarak kabul edin ve yarışı başarıyla bitirin.

YÜKSELEN OĞLAĞA GÖRE 2017 BAHARI

Yaşadığınız eve, yuvanıza bir el atmanın zamanı geldi. Kafanızdaki değişiklikleri hemen uygulamaya sokun .Unutmayın tebdil-i mekanda hayırlar vardır.İç dünyanızdaki melankoli bu sene sonunda yerini güçlü sorumluluklara bırakacak.

YÜKSELEN KOVAYA GÖRE 2017 BAHARI

Bu bahar yakın çevrenize ve kardeşlerinize yoğunlaşacaksınız. Uzaklardaki kardeşiniz yakınınıza taşınabilir. Sık sık kısa yolculuklara çıkabilirsiniz.Sene sonuna dek mesleki beklentilerinizi ve umutlarınızı en yüksek seviyede tutarak arkadaş çevrenizle grup faaliyetlerinde bulunun.

YÜKSELEN BALIĞA GÖRE 2017 BAHARI

Evet maddi anlamda kış uykusundan uyanma zamanı. Finansal operasyonlara başlayabilirsiniz ve ya yeni pozisyon alabilirsiniz.Bu sene sonuna dek tamamlayacağınız mesleki dönüşümün meyvelerini gelecek seneden sonra toplayacaksınız.

hobimastroloji@blogspot.com